Kantautorka Stroberiz iz Subotice objavila je novi singl "Dvoje", propraćen upečatljivim video materijalom.



Sa pomalo jezivim stihovima i hipnotišućom melodijom, pesma govori o izborima ljudi, suočenih sa izazovima sa kojima se svakodnevno susreću. Na dirljiv i nenametljiv način, postavlja kritička pitanja i poziva na prekidanje ciklusa pasivnosti, u koji se ponekad čovek ušuška, zaboravljajući da se može osloniti na sebe.

Stroberiz podseća da smo sami sa sobom uvek "Dvoje" i duboko razmatra ideju da uteha leži u samopovezanosti i unutrašnjoj snazi i često se može pronaći u zagrljaju sa sobom.

Kako kaže sama autorka, „Dvoje može biti neko [u paru], a možemo biti i sami sebi [dovoljni]. Nema nikakve mistifikacije, smatram da svako na neki način može da se identifikuje sa temom pesme, pogotovo ako govorimo o nasilju, kao motivu, koje je, direktno ili indirektno, postalo deo naše svakodnevice, a na pomen čega često okrećemo glavu, tiho se nadajući promeni. Svaka interpretacija je validna i svačiju perspektivu poštujem, jer svi imamo svoje jedinstveno iskustvo i svako se može identifikovati na svoj način - zagrliti sebe ili drugoga ili pak nikoga. Odluka je na nama, a ja sam odlučila da ovu pesmu, naposletku, smatram ljubavnom."

Singlom „Dvoje” Stroberiz nastavlja saradnju sa producentom Filipom Maksimovićem (MFakka) koji je radio muziku i miks, a prvi put ima i saradnicu na tekstu, Gordanu Vukov Ciganjik, glumicu, koleginicu i, pre svega, prijateljicu sa kojom je radila na radio-drami „Prostori” iz koje je došao deo inspiracije za ovaj singl. Na gitari gostuje Boris Čegar, profesor filozofije i muzičar iz Subotice.

Spot je režirala samostalno, a u njegovoj realizaciji su, pored nje, učestvovali: Miloš Radović (“Studio Pips”, kamera), Dejan Flajšman („Chakra Studio”, kamera i montaža), kao i Tara Majstorović, Mila Bal Maravić, Ena Sudarević, Maja Milanović, Teodora Vignjević i Martina Vojnić Tunić, koje se pojavljuju u spotu.

Pesmu možete naći na većini streaming platformi, kao i na Bandcamp profilu.