Mladić dolazi iz sela u grad i traži smeštaj u oronulom hostelu. Gazdarica rado prihvata Dvejnove pare, posmatra novajliju sa sumnjom, ali ništa u vezi tog ćutljivog mladića nije neobično osim što sa sobom nosi veliku pletenu korpu. Džeparoši polagano kruže oko njega kao grabljivci jer u ovom žutoljuncu vide lak plen, međutim Dvejn nije sam. Neko ili nešto ga čuva...

Da li vam ovo deluje poznato? Ako ste ste se setili, onda znate da je ovaj kratki film Erika Yoder-a zasnovan na horor komediji Frenka Henenlotera ,,Basket Case". Ako niste, eto preporuke za gledanje.
Iako ovo nije prvi kratki film rađen prema Basket Case-u, to mesto pripada Belijalovom snu (Belial`s dream) rađenom za potrebe blu ray izdanja filma, ovo je ipak prvi fan film jer je nezavistan. Belijal je snimljen u duhu originala, u smislu da entizijazam sa blesavim scenariom i malim budžetom čini čuda. Reditelj čak tvrdi da je sve snimio bez para, uz pomoć prijatelja i cimera!

Glume simpatični naturščici, sa ponekim profesionalcem, korišćeni su je starninski (ali nikako prevaziđeni) stop-motion efekti i ima splatter-a. Sve po meri Henenloterovog filma. Yoder je vešto reprodukovao estetiku b-filmova iz 80-tih. On nije samo kopista nego ima i originalnih radova, pa ako vam se sviđa Belijal pregledajte i ostale filmove na njegovom youtube kanalu.