Pre više od 30 godina je završena jedna od najznačajnijih priča o Betmenu, kultna a mnogima kontroverzna ,,Smrt u porodici" (A Death in the family) o kojoj smo i pisali. Džejson Tod, drugi po redu koji je nosio titulu Robin je ,,ubijen" na dužnosti, naravno u američkim stripovima je smrt samo sinonim za privremeno odsustvo (dok se čitaoci ne zažele). 

Džejsonov povratak je bio neizbežan, do toga je došlo 2005. u stripu ,,Under the Hood" i od onda je postao jedan od Betmenovih čestih protivnika/saradnika (u zavisnosti od priče).

On se zaista vratio iz mrtvih (pa ne baš bukvalno, ali to je duža priča), ali više nije samo problematični klinac/uličar nego nemilosrdni osvetnik Red Hood. Red Hood je pali Robin, nije više željan da se pridržava mentorovih pravila, pa odlučuje da jednostavno pobije sve kriminalce u Gotamu. Time prelazi granice koje je Betmen sebi odavno zacrtao, postaje dželat kriminala, najsličniji ranim palp osvetnicima i njihovim modernim varijantama poput Punisher-a.

Široj publici, onima koji ne prate stripove nego filmove i serije, je postao poznat po animiranom filmu ,,Batman: Under the Red Hood" iz 2010 godine, a skoro je bio u igrici ,,Batman: Arkham Knight"iz popularne i nagrađivane Arkham franšize.

Red Hood je postao i tema novog kratkog filma ,,Red Hood: The Fallen" režisera Tobija Bajrovica. Film se oslanja na pomenute stripove, ali nije adaptacija nego nova priča. Šta bi bilo da je Džoker ubio Betmena, a ne i Robina? Time se ovaj film bavi. Red Hood, pali Robin se vraća iz mrtvih žedan osvete, ali ovog puta nema Betmena da ga zaustavi.

Džejson (Simon Arblaster) je usamljen na svom osvetničkom pohodu. Prekinuo je sve veze sa prethodnim životom, simbolično putem telefonskog razgovora sa Alfredom, i preporodio se kao nemilosrdni osvetnik Red Hood. Svoju misiju započinje sejanjem straha među krupnim zverkama i šefovima podzemlja. Pojavljuju se neke veoma prepoznatljive scene iz stripova, recimo Džoker sa pajserom, koreografija je odlična. Ovo je snimljeno mnogo bolje od običnih fanovskih kratkih filmova, jeste amaterski ali je daleko bolji od sličnih. Mogao bi biti prvi u seriji uspešnih kratkih filmova.Nowhere Man