Dragog gosta, nikad dosta — Goblini nastupili u Nišu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Petak, dan tipično letnji – vrućina i vlaga u vazduhu, smenjivanje oblaka i sunčevih zraka, a onda, negde oko 8 sati, provala oblaka. Jer, kako stara južnjačka legenda kaže, kada su Goblini u gradu – oko Niša suvo, a u Nišu kiša! I zaista, kada se već činilo da će koncert možda biti pomeren, negde oko 9 sati, nebesa se smilovala, te umirila padavine na prihvatljiv ritam.

foto: Strahinja Cale Jovanović
I pored ovog tradicionalnog pred-Goblinovskog pljuska, svi niški ljubitelji šabačkih legendi se nisu dali uplašiti, tako da je Banovina 2. juna za nekih pola sata bila delimično puna, pa je bend mogao da otpočne juriš oko 21:45h. A kakva je to vožnja bila! Svako ko je gledao Gobline uživo, može potvrditi da su na vrhuncu snage. Tehnički, svirački, vokalno i vizuelno – „kidaju“! Deluju i delaju kao celina. Ovaj koncert je imao jednu posebnu dimenziju, jer je odsviran ceo kultni album U magnovenju. Oni su istu priču imali skoro u Beogradu, u rasprodatoj Amerikani Doma omladine, tako da je preksinoć bila idealna prilika da južnjaci čuju mnoge pesme koje su ostavile pečat na srpskoj i jugoslovenskoj pank rok sceni. Ta ploča je krcata hitovima – Anja, volim te, Ona, Petra, Vođa, U magnovenju, Ima nas...

Kiša nas nije napuštala tokom cele svirke, ali se uz šutkanje, polivanje pivom i prijateljsko tapšanje po ramenima sa neznancima kao sa drugarima iz vrtića, brzo zaboravljalo na vremenske (ne)prilike. Padalo se na Meso i Cipjonku, a u tim se situacijama uvek priskakalo u pomoć. Solidarnosti nikada ne manjka na pank svirkama! Goblini su uvek fantastični i brižni gosti, a Golub je to pokazao pitajući i dodajući flašicu vode saborcu iz mase kome se na trenutak slošilo. U istom maniru, glavni glas grupe uputio je reči hvale za sve prisutne, obezbeđenje i organizaciju. Iskreno, mislim da smo se i mi pokazali kao dobri domaćini. Do sledećeg viđenja, dragi gosti.

Nenad Cvetković Gile



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva