Veterani regionalne hard core punk scene, bend Drawbacks iz Velike Plane, posle više od 10 godina neaktivnosti je izbacio novu pesmu i spot pod imenom "From The Cradle To The Grave". 

Bend se posle više od 20 godina okupio u originalnoj postavi, pojačan Mališom Stojanovićem (Potres, Tea Break) na drugoj gitari i prošle godine je odsvirao zapažen nastup u Beogradu u klubu Božidarac i početkom 2023. u kragujevačkom Domu Omladine. 

Spot je i sačinjen od snimaka sa ta dva nastupa i sa kadrovima iz studija gde je pesma "From The Cradle To The Grave" snimana i producirana. Mix pesme je uradio Ivan Hočevar, a za mastering se pobrinuo Vladimir Krkljuš

- Više od 20 godina nismo svirali u ovoj (originalnoj) postavi. Posle ta dva certa u Beogradu i Kragujevcu i sjajnog odziva ljudi i vrhunske atmosfere, osećali smo da dugujemo i sebi i publici novu muziku! I "From The Cradle To The Grave" je upravo to, Drawbacks 2023, rekao je u izjavi za naš sajt Slobodan Đukić, gitarista i bek vokal benda.

Bend Drawbacks postoji od 1995. i do sada ima 4 oficijalna izdanja, jednu kasetu (Rock Express Records) i 3 diska (Rock Express Records, Flying Buffalo Records). U svojoj karijeri, bend je delio binu sa mnogim velikanima regionalne i svetske scene, tipa 100 Demons, Last Hope, Hitman, Debeli Precjednik, Smut, Ganbangers, Eyesburn, 357, KBO!, LUR, Tibia, Discord, Thimble...