Švajcarski bend „Stevans“ i novosadski bend „Gift“ nastupili su sinoć, 11. februara u SKCNS Fabrici.

„Stevans“ je ovom prilikom prvi put nastupio u Srbiji ali ovo nije njihov prvi susret sa našom zemljom. Naime, frontmen benda, Ivan Franel i njegov brat rođeni su u Beogradu, a roditelji su im dali druga imena: Milenko i Stevan.

Bend „Stevans“ je fuzija Evrope i Amerike. Za 4 albuma, ovaj evropski pop bend uspeo je da ostavi traga na muzičkoj sceni, između ostalog svirajući pre bendova Coldplay, Deep Purple i Snow Patrol.

Nastupali su širom sveta na nekim od najprestižnijih bina i festivala u Londonu, Njujorku, Parizu, Vijetnamu, Kini, Južnoj Americi, a u Švajcarskoj su bili deo Paleo festivala kao i „Montreux Jazz“ Festivala.

„Sviraćemo vam odlične pesme koje su kombinacija modernog indi roka sa ozbiljnom dozom disko zvuka osamdesetih, a koje zajedno čine „keči“ synth-pop zvuk koji podiže atmosferu! Zaplesaćeš sa nama!“, rekli su momci iz benda „Stevans“ neposredno pred koncert.

U većini svojih inkarnacija „Gift“ nas je navikao na Britaniju, na atmosferu zlatnih godina rokenrola i elektro popa po klubovima Londona, Mančestera ili Birmingena.

Sa lica mesta javlja se David Hrubik galerijom fotografija. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Stevans, Gift @ SKCNS Fabrika, Novi Sad, 11.2.2023.