Nevidljivi strip je dokumentarni TV serijal Radio-televizije Srbije koji se bavi scenom autorskog i alternativnog stripa u našoj zemlji. Kroz pet polusatnih epizoda pratimo crtače, entuzijaste, autore scenarija i izdavače koji često preuzimaju višestruke uloge u pripremi i izradi stripova i pronalaženju publike za svoja dela.

Ne ugledajući se previše na poznate uzore iz sveta popularnog stripa, autori kreiraju sopstveni stil. Strip je preuzet, otet, kidnapovan od prvobitnih uzora i data mu je nova namena.

Peta epizoda prikazuje iskustva dugogodišnjeg izdavača stripa Radovana Popovića, nezamenljivog pratioca, učesnika i organizatora čitave alternativne scene.

Kao urednik časopisa "Striper" omogućio je objavljivanje radova većini autora koji su su se obreli na polju andergraund stripa. Njihovi radovi su prolazili strogu uredničku politiku dobijajući pažnju i savet. Bili oni privremeno ili za stalno nastanjeni na tom negostoljubivom terenu, mogli su da računaju da će biti primećeni i da će im biti pružena prva pomoć. Radovan je i sam strip autor.


(izvor: RTS)