Nevidljivi strip je dokumentarni TV serijal Radio-televizije Srbije koji se bavi scenom autorskog i alternativnog stripa u našoj zemlji. Kroz pet polusatnih epizoda pratimo crtače, entuzijaste, autore scenarija i izdavače koji često preuzimaju višestruke uloge u pripremi i izradi stripova i pronalaženju publike za svoja dela.

Ne ugledajući se previše na poznate uzore iz sveta popularnog stripa, autori kreiraju sopstveni stil. Strip je preuzet, otet, kidnapovan od prvobitnih uzora i data mu je nova namena.

Četvrta epizoda prati život i priključenija Vuka Palibrka, koji se istakao kao velika nada autorske strip scene još od malih nogu. Njegov jednostavan, linijski i sveden crtež odiše humorom, a česta ironija najčešće je usmerena prema samome sebi.

Vuk ovako opisuje svoj proces rada na stripu: "Uglavnom nemam neki plan kad krenem da crtam, čim krenem da planiram šta bih crtao to ispadne loše i na silu. Često crtam neke sitne crteže po sveskama i papirićima, onda to preraste u nešto što mi se sviđa. Više volim samo da krenem sa crtanjem pa onda usput shvatim šta bih mogao da uradim."

(izvor: RTS)