Xant je novi rokenrol bend, sastavljen od iskusnih muzičara. Marko i Aleksandar su članovi benda CounterIgnitioN koji je na "hiatusu", s druge strane Nenad i Aleksandar su svirali punk obrade sa bendom The Welders, ali su poželeli da se bave autorskim radom, stvorila se potreba za novim, autorskim bendom, i tako je nastao Xant.

Zvuk sastava baziran je na jakim distorzijama, čvrstoj ritam sekciji i melodičnom pevanju, negde na granici modernog hardroka, metala i grandža. 

- Želimo da radimo stvari koje nismo radili ranije, kao što su melodično "clean" pevanje, tekstovi na srpskom i jednostavni aranžmani, navode iz benda. Zamolili smo ih da nam kažu nešto više i debitantskom singlu i izdanju koje je u pripremi:

- Prvi spot-singl "Sam" najavljuje EP koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine, od nje je sve i počelo, i donekle je ona odredila naš zvuk, kaže u izjavi za naš sajt Aleksandar i nastavlja: Neke pesme će biti "tvrđe" neke "mekše", nekome će zvučati kao metal, nekome kao (post) grunge, moderni hardrock, biće "rokenrol sa jakom distorzijom" u svakom slučaju.

Tekst pesme je jasan i direktan, svakako je to na slušaocu da doživi kako želi, a kao i za sve ostale pesme, tekst je proizvod maratnoskih razgovora sa Oljom Ljubojom, koja je praktično četvrti član benda, od početka učestvuje u svemu, od tekstova, scenarija i uloge u spotu, do dizajna logoa i vođenja društvenih mreža. Uskoro završavamo snimanje EPa, biće i videa, navežbani smo, i jedva čekamo da se uživo predstavimo publici. Na kraju krajeva, to je i poenta svega ovoga, zaključuje Aleksandar.