XANT — na granici modernog hardroka, metala i grandžaSviđa ti se? Javi ostalima!

Xant je novi rokenrol bend, sastavljen od iskusnih muzičara. Marko i Aleksandar su članovi benda CounterIgnitioN koji je na "hiatusu", s druge strane Nenad i Aleksandar su svirali punk obrade sa bendom The Welders, ali su poželeli da se bave autorskim radom, stvorila se potreba za novim, autorskim bendom, i tako je nastao Xant.

Zvuk sastava baziran je na jakim distorzijama, čvrstoj ritam sekciji i melodičnom pevanju, negde na granici modernog hardroka, metala i grandža. 

- Želimo da radimo stvari koje nismo radili ranije, kao što su melodično "clean" pevanje, tekstovi na srpskom i jednostavni aranžmani, navode iz benda. Zamolili smo ih da nam kažu nešto više i debitantskom singlu i izdanju koje je u pripremi:

- Prvi spot-singl "Sam" najavljuje EP koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine, od nje je sve i počelo, i donekle je ona odredila naš zvuk, kaže u izjavi za naš sajt Aleksandar i nastavlja: Neke pesme će biti "tvrđe" neke "mekše", nekome će zvučati kao metal, nekome kao (post) grunge, moderni hardrock, biće "rokenrol sa jakom distorzijom" u svakom slučaju.

Tekst pesme je jasan i direktan, svakako je to na slušaocu da doživi kako želi, a kao i za sve ostale pesme, tekst je proizvod maratnoskih razgovora sa Oljom Ljubojom, koja je praktično četvrti član benda, od početka učestvuje u svemu, od tekstova, scenarija i uloge u spotu, do dizajna logoa i vođenja društvenih mreža. Uskoro završavamo snimanje EPa, biće i videa, navežbani smo, i jedva čekamo da se uživo predstavimo publici. Na kraju krajeva, to je i poenta svega ovoga, zaključuje Aleksandar.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva