Nakon sjajnog antologijskog koncerta na Beogradskom sajmu, turneja "Istinite priče" kojom Goblini proslavljaju 30 godina postojanja, stigla je i u Niš preksinoć, 21. avgusta. Niška proslava ovog značajnog jubileja održana je u Banovini, jednom od najlepših koncertnih prostora u gradu.

"Izuzetno nam je drago da se vratimo u Banovinu, niški hram rokenrola. Budući da dugo nismo svirali u tom prostoru, za koji nas vezuju lepa sećanja, te i da slavimo 30 godina postojanja benda, siguran sam da će biti veselo, koncert pun dobre energije i vredan pamćenja. Publika može očekivati presek karijere od 1994. do danas, a sviraćemo i neke pesme sa novog albuma koje nismo svirali prošli put. Jedva čekam da vas vidim sve!", poručio je Branko Golubović Golub pred niški koncert.

I tako je i bilo. Još jednom nišku publiku podsetili su na svoje najbolje istinite priče, kao što su “Anja”, “Magnovenje”, “Ima nas”, “Daleki put”, “Jagode”, ”Cipjonka”, ”Voz”, “Ne trebam nikome”, “Mirno more” i druge, i po ko zna koji put dokazati da je pank na ovim prostorima i te kako živ.

Naš Nikola Đorđević je bio na licu mesta odakle se javlja galerijom fotografija. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.
 
 Goblini @ Banovina, Niš, 21.8.2022.