Kao i većina priča objavljenih pred kraj nekadašnje Jugoslavije i ova mi se slabo zadržala u sećanju. Kako sada stripove čitam mahom pred spavanje (štaviše, skoro sve što nije u neposrednoj vezi s poslom čitam pred spavanje), priča mora da mi bude izuzetno zanimljiva da bi mi zadržala pažnju. Bojim se da ova to nije - iako ću joj dati relativno visoku ocenu.

Čitajući integralnu verziju "Mojsija", susreo sam se s međunarodnom špijunažom, iluminatskim zaverama, izraelskom politikom... i danas mi je sve to uglavnom dosadno. Teško mi je da se oduprem utisku kako je Dnevnikovo izbacivanje čitavih tabli stripova iz njihovih izdanja ponekad ta izdanja zapravo popravljalo. Utisak koji pamtim svakako je bolji od onoga koji sam sinoć stekao.

S druge strane, Kastelijev scenario je solidan da solidniji ne može biti i premda nema nikakvog brilijantnog iskoraka, Kasteli vrlo vešto barata različitim tajmlajnovima, ne ispušta konce iz ruku i besprekorno piše dijaloge. Crtež je takođe solidan, a povezivanje ove storije s nekim prethodnima samo dodaje na težini.

U suštini, ovo je istovremeno priča koje se da zaobići ali i priča koju ne škodi pročitati. Iz mog ugla gledanja, nije ostarila posebno dobro, ali vaš utisak može da bude drugačiji a da savest ne grize ni vas ni mene. Posmatrano čisto tehnički, ovo je vrlo dobra epizoda, te zato
4*

Ivan Nightflier Jovanović