Pančevački alternativni muzičar i frontmen sastava Brigand, Velibor Nikolić, objavio je svoj treći solo album naziva “Lo-fi ispovesti”, kao zajedničko izdanje francuskog labela Bitume i srpskog Microphonia Records.

U potpunosti sniman u kućnim uslovima, kuriozitet u skladu sa nazivom izdanja je da je 20% albuma snimano mobilnim telefonom. Sam autor navodi da senzibilitetom, izdanje predstavlja blagi zaokret od ranijih radova, i mešavina je horor-roka, shoegaze-a, alternativnog roka i dementiacore-a, uz prepoznatljive phihološko-sociopatološke teme. Nikolić je sam snimao i producirao album, a za mastering se pobrinuo Stefan Gaćeša. 

Takođe, urađen je i spot za singl “Gradske Mašine”, u režiji Nikolića. Album je dostupan za kupovinu na Bandcamp stranici Microphonia Records, nalazi se na striming platformama, a može se naručiti i u hard-case izdanju.

“Zamislite da se nalazite u strogom centru velikog grada, i da svakom sledećom pesmom postepeno izlazite iz civilizacije, da biste se na kraju našli u najugšćoj mogućoj šumi i onesvestili sa neizvesnim ishodom. To su Lo-fi ispovesti.”