foto: Amber Knecht

Psych-rock grupa iz Melburna, King Gizzard & The Lizard Wizard su podelili video za novi singl "Kepler-22b". Ovo je najnovije izdanje sa njihovog studijskog albuma, "Omnium Gatherum". Animirani video režirali su Alex McLaren i Sean McAnulty.

"Kepler-22b" sadrži semplove kompozicije "Yemaya One", australijskog jazz pijaniste Barneya Mccalla.

„Zapravo sam pronašao Barneyjevu ploču u prodavnici u New Yorku“, kaže Cook Craig iz King Gizzarda u saopštenju za javnost. “Nisam ranije čuo ništa od njegovih stvari, ali sećam se da sam ga pustio i bio oduvan. Sećam se da sam pomislio, dovraga, ovo je bukvalno san semplova. Trebalo mi je neko vreme pre nego što sam shvatio da je i on iz Melburna. Pretpostavljam da je to smešno, ponekad morate proputovati pola sveta da biste otkrili inspirativno muzičko delo koje je napravio neko ko verovatno živi u istom bloku s vama.”

O samom spotu McLaren je rekao sledeće: „Sean i ja smo želeli da imamo mešavinu različitih stilova animacije. Početna estetska inspiracija preuzeta je iz klasičnih apstraktno oslikanih omota džez albuma, a zatim spojena s estetikom broda za krstarenje koja nam je došla kada je Ambrose poslao neke referentne snimke benda u havajskim košuljama.”

Pogledajmo...