Lemmy je za Nashville Pussy kazao da su „Last great American Rock and Roll band“. I nimalo ne čudi jer su razulareni koliko je i on bio. Koliko je kroz njihove bubrege i pluća prošlo ilicitnih supstanci ... to kamen ne bi izdržao bez posljedica. Eto, jedino im Ozzy može parirati. Diskografija Nashville Pussy kreće od '98 kada izdaju prvi zastrašujući EP „Eat More Pussy“ i od tada, iza albuma u album, je to stalni kovitlac energije, brzine i haosa na sceni i van nje.

Bend je poznat po tome što na sceni ne poznaje kompromise. Svaki koncert je kao prvi. To lijepo zvuči na papiru, ali istina je malo drugačija. I oni su ljudi, i to polako zalaze i oni u godine, i svaki koncert ne može da bude kao prvi. Ovaj snimak, po meni, nije baš najreprezentativniji. Sve je odlično snimljeno, sve se na mjestu čuje, bend je, što bi rekli, u forci, u dobrom elanu i snazi, ali nešto tu nedostaje. Ne osjeti se ona energija koju bend ima kao na snimku „Live at the Trabendo“. Nema one apsolutne nezainteresovanosti za posljedice i isključivo rock and roll kao iz rukava. Da li zbog samog benda, da li zbog tehnike snimanja ... ne znam, ali mislim da su trebali objaviti neki drugi snimak. Prva pjesma „Kicked in the teeth“ je sporija i ... pa nije mlitavija, daleko od toga, ali daleko od toga da je zapaljiva. Pravo drmanje počinje već od naredne „Piece of ass“ gdje baš razbijaju.

Na kraju, pomješane su emocije. Bend je baš mnogo truda uložio da odradi što bolju svirku, ali se osjeti da tu nešto nedostaje, ono malo da se čaša prelije i da slušaoc ostane zakovan za zvučnike. To su skoro dostigli na „5 minutes to live“ ili „“'Till the meat falls off the bone“, ali, opet nešto tu fali, ma samo malo, baš malo.

Upravo sam završio upoređivanje ovog snimka i „Live at the Trabendo“. Ma sve je to isto, samo što je Trabendo prljavije snimljen. To je ono što nedostaje na „Eaten Alive“, atmosfera, buka i publika ispred nosa! Eto, kratko i jasno!

No, i pored ovog mog seciranja svake note na albumu, „Eaten Alive“ se ne smije podcijeniti. Možda sam i ja suviše surov i detaljan. Nashville Pussy još nisu uradili nešto prosječno, i nadam se da neće nikada. Nashville Pussy su doista posljednji veliki američki rock and roll band i publika ima mogućnost da pogleda par razarajućih koncerata koji kruže na YT. Long live Nashville Pussy!

Nikola Franquelli