Mburns predstavljaju spot za novi single ''Bystander“, drugi sa nadolazećeg albuma koji bend planira predstaviti u bliskoj budućnosti.

Spot je nastao u produkciji benda, za viziju je zaslužan bubnjar Igor Klanfar dok se u ulozi snimatelja i montažera spota još jednom našao gitarist Luka Filipan.

Singl je snimao i producirao Igor Klanfar dok je za miks i master bio zadužen Josip Pilipić (Silversound Studio).

Zamolili smo momke iz benda da nam malo približe singl i evo šta kažu:

- „Bystander“ je drugi u nizu singlova s našeg nadolazećeg trećeg još uvijek neimenovanog albuma. Odmah po završetku miksa pjesme zaključili smo da kao i prošli single dobro predstavlja novu cjelinu i novo poglavlje benda, kako zvučno tako i tematski. I dalje su tu u prvom planu žestoki „niski“ rifovi, agresivni vokali, melodični refreni ali ova pjesma smatramo sadrži dozu hitoidnosti, brzo ulazi u uho i uvodi slušatelja u taj neki svijet koji želimo prikazati.

Kada govorimo o tematici pesme i spota, ispostavilo se da je ovaj spot povezan sa prethodnim te evo priče i o tome, uz malu triviju vezanu za samo snimanje spota:

- Tematika pjesme je osobne naravi, borba pojedinca s lošim navikama, gledanje svijeta oko sebe kako propada i nemoć ili nemogućnost da poduzme išta u vezi toga. Svjesno gledanje kako ti se ruši svijet pred očima.

Tematiku pjesme odlučili smo i vizualno predstaviti, bubnjar Igor je došao na ideju da se priča poveže s onom iz prethodnog spota/singla za pjesmu „The Rapture“
(o kome smo takođe pisali - prim. ur) i da se glavni akter prethodnog spota više „ogoli“ i da se predstavi njegova ljudska strana. Snimanje i montažu spota odradio je gitarist benda Luka Filipan.

Spot smo snimali u teretani Olympic Fitness Rijeka (Hvala Mateo Antić) dok su ljudi oko nas vježbali i odrađivali pilates u dvorani do naše. Svako malo bi netko provirio jer su valjda mislili da izvodimo nekakav ritual, bilo je to jako zamorno ali i zabavno iskustvo.


Mburns je bend izvorno iz Crikvenice međutim već duže vreme deluje na relaciji Rijeka-Zagreb i ove godine slavi 15 godina delovanja. Svira spoj modernih metal i alternativnih žanrova te inspiraciju crpi otkud god je to moguće. Iza sebe imaju 2 autorska albuma, ''Mburns“ (2011.) i ''More To Life Than This“ (2017.). A mi sada gledamo spot i singl „Bystander“. Uživajte!