Mburns: Singl „Bystander“ dobro predstavlja novo poglavlje bendaSviđa ti se? Javi ostalima!

Mburns predstavljaju spot za novi single ''Bystander“, drugi sa nadolazećeg albuma koji bend planira predstaviti u bliskoj budućnosti.

Spot je nastao u produkciji benda, za viziju je zaslužan bubnjar Igor Klanfar dok se u ulozi snimatelja i montažera spota još jednom našao gitarist Luka Filipan.

Singl je snimao i producirao Igor Klanfar dok je za miks i master bio zadužen Josip Pilipić (Silversound Studio).

Zamolili smo momke iz benda da nam malo približe singl i evo šta kažu:

- „Bystander“ je drugi u nizu singlova s našeg nadolazećeg trećeg još uvijek neimenovanog albuma. Odmah po završetku miksa pjesme zaključili smo da kao i prošli single dobro predstavlja novu cjelinu i novo poglavlje benda, kako zvučno tako i tematski. I dalje su tu u prvom planu žestoki „niski“ rifovi, agresivni vokali, melodični refreni ali ova pjesma smatramo sadrži dozu hitoidnosti, brzo ulazi u uho i uvodi slušatelja u taj neki svijet koji želimo prikazati.

Kada govorimo o tematici pesme i spota, ispostavilo se da je ovaj spot povezan sa prethodnim te evo priče i o tome, uz malu triviju vezanu za samo snimanje spota:

- Tematika pjesme je osobne naravi, borba pojedinca s lošim navikama, gledanje svijeta oko sebe kako propada i nemoć ili nemogućnost da poduzme išta u vezi toga. Svjesno gledanje kako ti se ruši svijet pred očima.

Tematiku pjesme odlučili smo i vizualno predstaviti, bubnjar Igor je došao na ideju da se priča poveže s onom iz prethodnog spota/singla za pjesmu „The Rapture“
(o kome smo takođe pisali - prim. ur) i da se glavni akter prethodnog spota više „ogoli“ i da se predstavi njegova ljudska strana. Snimanje i montažu spota odradio je gitarist benda Luka Filipan.

Spot smo snimali u teretani Olympic Fitness Rijeka (Hvala Mateo Antić) dok su ljudi oko nas vježbali i odrađivali pilates u dvorani do naše. Svako malo bi netko provirio jer su valjda mislili da izvodimo nekakav ritual, bilo je to jako zamorno ali i zabavno iskustvo.


Mburns je bend izvorno iz Crikvenice međutim već duže vreme deluje na relaciji Rijeka-Zagreb i ove godine slavi 15 godina delovanja. Svira spoj modernih metal i alternativnih žanrova te inspiraciju crpi otkud god je to moguće. Iza sebe imaju 2 autorska albuma, ''Mburns“ (2011.) i ''More To Life Than This“ (2017.). A mi sada gledamo spot i singl „Bystander“. Uživajte!

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva