Mburns predstavljaju spot za novi singl ''The Rapture''. Ovo je prvi u nizu singlova koje bend planira izbaciti u skorije vreme.

Spot je sniman u halama Riječke Hartere te celokupno snimanje i produkciju spota potpisuje gitarista benda Luka Filipan. Singl je snimao i producirao bubnjar benda Igor Klanfar dok je za miks i master bio zadužen Josip Pilipić (Silversound Studio).

O samoj pesmi u izjavi za naš sajt kažu: Pjesma je nastala spontano, imali smo nekoliko zasebnih ideja koje su čekale razradu i shvatili da zajedno dobro funkcioniraju i u jednom trenutku su se skoro pa same posložile u ''The Rapture''. Novi zvuk nas je toliko inspirirao da smo samo nastavili raditi na novom materijalu. Zasad se još uvijek ne radi o cijelom albumu ali imamo skoro gotova 4 nova singla i paralelno uz to razrađujemo i snimamo demo za ostale stvari pa će se na kraju to sve vjerojatno povezati u album, još nam je malo daleko da o tome razmišljamo ali u tom smjeru sve ide. ''The Rapture'' se nekako odmah pokazao kao logičan odabir za prvi single budući da ima sve elemente novog zvuka benda pa smatramo da je dobar uvod u to što dolazi.

Tematika pesme bi se ukratko mogla opisati kao svest i strah od neizbežnog neuspeha. A u nastavku momci otkrivaju i zanimljivost kako je pesma snimljena, a tu je i skriveni detalj: Iako je tema mračna snimanje ove pjesme je definitivno bilo najzabavnije ''studio'' iskustvo do sada budući na kraju nismo ni ušli u studio. Odlučili smo se ovaj put ne stresirati previše oko tehničkih stvari, ozvučili smo bubanj u prostoriji za probe, gitare snimali na balkonu s prekrasnim pogledom na more, bas gitaru u konobi a vokale u parkirnoj garaži, tako da je nevjerovatno da pjesma zvuči ovako kako zvuči ali to možemo zahvaliti Josipu Pilipiću (Silversound Studio) koji je najblaže rečeno razvalio miks i master i definitivno nastavljamo suradnju s njim na budućim izdanjima.

Skriveni detalj, nakon što smo snimili uvodni rif bio nam je toliko masan da smo prije upada dodali sample kamiona koji ide u rikverc.


Mburns je bend izvorno iz Crikvenice međutim već duže vreme deluje na relaciji Rijeka-Zagreb i ove godine slavi 15 godina delovanja. Svira spoj modernih metal i alternativnih žanrova te inspiraciju crpi otkud god je to moguće. Iza sebe imaju 2 autorska albuma, ''Mburns“ (2011.) i ''More To Life Than This“ (2017.). Mi sada slušamo novi singl ''The Rapture''.