Devojke iz melodic death metal benda Nemesis objavile su 2. novembra novi video singl pod nazivom “The Scales of Fate” kojim ujedno najavljuju svoj drugi album. Datum izlaska još uvek nije poznat.

Kao specijalna gošća u spotu pojavljuje se Arijana Obradović, performerka i plesačica. Video produkciju i snimanje potpisuje On-Set Studio koji čine Magdalena Stanković i Stefan Tasić, muzičku produkciju potpisuje Luka Matković (Citadela Sound Production), dok muziku i tekst potpisuje bend Nemesis.

– Inspiracija za spot nalazi se u samom tekstu pesme koji govori o grčkoj boginji Nemesis po kojoj je bend i odabrao ime. Ideja nam je bila da kroz vizuelne metafore, sviranje i performans prikažemo njen bes i ispratimo tekst pesme – navode devojke iz benda.

Bend Nemesis se može pohvaliti mnogobrojnim nastupima kako u Srbiji, tako i van nje. Mogli ste da ih čujete i na raznim festivalima među kojima su najznačajniji Exit, Revolution, Arsenal Fest, Beer Fest, Demofest, Beer Garden, Festival Srpskog Podzemlja, Carnival of Evil…

Ove godine otvarale su Main Stage Exit festivala pre benda Sabaton, dobitnice su drugog mesta na Bunt Rok Festivalu, prvog mesta na Demo Masters festivalu i u svoju radnu biografiju dodaju i nastupe sa velikanima iz benda Bullet For my Valentine, Thy Art Is Murder iz Australije, kao i nastup sa ženskim bendom Nervosom iz Brazila.

Ekipu benda čine Sanja, Aleksandra, Tijana, Biljana i Selena, koje već nekoliko godina aktivno promovišu svoj autorski rad domaćoj i publici u regionu.

Njihov debitantski album “The War Is On” objavljen za izdavačku kuću Grom Records, naišao je na odlične reakcije domaće i strane publike.