foto: HC arhiv

Beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša nedavno je objavio novi singl „Tamo gde je sunčano“ koji će se naći na njihovom novom albumu. Pesma je oduševila fanove širom regiona zahvaljujući neodoljivom video spotu koji je snimljen na prostoru Beogradske tvrđave kod spomenika „Pobednik“.

„Ovom pesmom najavljujemo budući album. Snimanju i produkciji tog izdanja ćemo se posvetiti nakon koncerta koje smo planirali tokom leta. Nadamo se da će album biti spreman za narednu godinu. Do tada smo, pored ove, planirali još dve nove pesme,“ izjavio je Nenad Pejović, gitarista grupe Kanda, Kodža i Nebojša.

Pevač Oliver Nektarijević je na to dodao: “Spot je radila super ekipa, mladi Renato Miškolci i drugari, zgotnuli smo se na keca, tako de je snimanje prošlo dosta lagodno. Mi nismo hteli mnogo da se pitamo oko spota. Sniman je kod „Pobednika“ jer je Renato tako odredio.”

Ovaj beogradski alternativni bend je prošle godine napunio trideset godina postojanja. Jubilej je diskografski obeležen duplim, vinil izdanjem „Popis“ na kom su se našli novi aranžmani pesama koje čine koncertni opus benda.