Samalas ima novu osmominutnu psihodeličnu mantru - "Babad Lombok"Sviđa ti se? Javi ostalima!

Niški kolektiv Samalas predstavlja novu pesmu, osmominutni tour de force kroz žanrove, boje i stanja svesti - "Babad Lombok".

"Ova pesma označava početak naše potrage i definiciju Samalas zvuka, ono što će dobiti svoj krajnji oblik na EP-u MCCLVII. "Babad Lombok" je prva pesma koju smo napravili i jedna od dve koje smo na prvom sessionu snimili sa Urošem Milkićem u njegovom "Down There Studiju" na Novom Beogradu. Ovde smo se skroz prepustili i krenuli u istraživanje zvuka i žanrova, što se kasnije pretvorilo u energetsku eksploziju ove naše vizije kraut-jazza. Mislimo da je svima jasno da je Uroš imao ključnu ulogu u definisanju zvuka benda. On je taj koji je od jam-sessiona stvorio organizam koji živi, diše, menja se i istražuje. U ovoj pesmi sve je u rifu, psihodeličnim sintovima, repetitivnim pasažima i solu na saksofonu - sve ono što je potrebno da bi prosečan stoner bio srećan i u slavu stonerskog praznika!" - kaže Vuk Sanovski.

Samalas su na "Babad Lombok" - uz osnivače benda Vuka Sanovskog (gitare, sintovi, bas) i Ci Chea (bubanj, perkusije) - činili Ivan Simić (saksofon) i Uroš Milkić (električna gitara). Pesma je snimana tokom zime i proleća 2021. godine u DTS-u. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na YouTube-u. Vizual za pesmu uradio je Nenad Tasić.

Do kraja godine Samalas će objaviti i live video session snimljen u "Down There Studiju", a na jesen vas očekuje i ploča, na kojoj će se uz kompletan EP "MCCLVII" i "Babad Lombok" naći još jedna nova psihodelična himna, kojom će se zaokružiti ova faza benda.

style="text-align: center;"> 


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva