Rundek & Ekipa objavili su spot "Voljeti stvarno" sa aktuelnog albuma "Brisani prostor".

Spot "Voljeti stvarno" je koncipirao basista/video-artist Roko Crnić (koji potpisuje i prethodne sa "Brisanog prostora" - "Unutarnji glas", "Tko su svi ti ljudi" i "Mila"), a Darko Rundek ga je razvio i dovršio u saradnji sa renomiranim bosanskohercegovačko-slovenačkim filmskim redateljem Miroslavom Mandićem.

 

"Kad smo razmišljali o omotu i spotovima vezanim uz 'Brisani prostor', zaključili smo da ne trebaju biti personalni ni figurativni. Spotovi da ne pričaju priču i da ne odvlače pažnju od prostora, emocija i boja sadržanih u muzici. Takvi su 'Unutarnji glas', 'Tko su svi ti ljudi' i 'Mila'. 'Voljeti stvarno' prvi uvodi neke likove, ali to je nepoznati plesni par i plesna figura se ne razvija nego se ponavlja. Materijal smo probrali s neta i platili prava. Ovakav se pristup uklapa u filozofiju ponovne upotrebe i prenamene, kojom se inače vodim. Rezultat je ritmična i sugestivna vizuelna celina s patinom koja, nadamo se, ostavlja naše uši i srca otvorene prema pesmi", objašnjava Rundek.

"Voljeti stvarno" je pesma koja je dugo čekala album na kom će izaći, dok svoje mesto konačno nije našla na "Brisanom prostoru", koji se pojavio krajem 2020. godine za Menart i Long Play.

"Nije bilo žurbe, jer je pesma bezvremenska ili bolje - svevremenska. U njoj će se svatko lako prepoznati, a njena vedra melanholija, prirodna ritmičnost i pamtljiva melodija nastaviće svirati u nama i dok je ne slušamo. Možda ćemo uz 'Voljeti stvarno' malo više zavoleti stvarnost", kaže Rundek.

"Brisani prostor" Rundeka & Ekipe, sastavljen od dva EP-a sa po pet snažnih pesama, prvi je album posle Haustora na kom se pored Darkovih pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, ovaj put Roka Crnića (Porto Morto). Iz regionalne kritike treba izdvojiti Hrvoja Horvata (Večernji list) koji kaže da je to “album godine, i to ne samo ove godine, nego godina”, portal Ravnododna.com mu daje ocenu devet, Balkanrock.com ističe da je to "sjajan i zreo album", dok je za Dušana Majkića iz O radija "sigurno jedno od najboljih Rundekovih izdanja još od albuma 'Ruke'".