Moscow Death Bridage je tehno / hip hop / pank bend iz Rusije koji svira „Circle Pit Hip-Hop“: jedinstvenu i agresivnu mešavinu elektronske muzike, hardcore panka i repa, ogrezlu u grafite i uličnu supkulturu, aromatizovanu pozitivnom socijalnom porukom protiv rata, rasizma i drugih vrsta diskriminacije. Prvobitno osnovani kao DIY team, MDB vuče korene iz ruskih progresivnih društvenih pokreta i grafiterske underground scene. U poslednje dve godine bend je prikupio više hiljada evra u različite svrhe, poput fondacije "Sisters" u Rusiji i "Woman In Exile" u Nemačkoj.

foto: Manos Tsopanoglou
Svojim novim videom za pesmu Crocodile Style najavljuju svoj novi akustični EP pod imenom "Flares Are Burning", koji će biti dostupan putem streaming servisa i u formi 7" vinila posredstvom Fire And Flames (Nemačka) i Rebel Sound Records (SAD). Bitno je napomenuti da se Crocodile Style našla na prethodnom dugosvirajućem materijalu "Boltcutter". Novi materijal donosi poznate rime MCs Boltcutter Vlada, Ski Mask G and Ghettoblaster G-Ruffa propraćene kompletno akustičnom podlogom odsviranom uz pratnju akustične gitare, balalajke i tradicionalne folk muzike.

O novom videu, Ski Mask G je izjavio sledeće: "Volimo da radimo sa našim pristalicama iz celog sveta - bilo da radimo muzičke spotove ili prikupljamo sredstva u dobrotvorne svrhe, naše međunarodno bratstvo i sestrinstvo je uvek spremno da uskoči i pomogne oko takvih stvari. Videli smo kako rian.eke objavljuje kratke animacije sa našim krokodilom, propraćenim našim pesmama kao podlogom i zavoleli smo taj fazon istog trenutka. Nije nam dugo trebalo da ga kontaktiramo kako bi nam izmonitrao video i boom, dobili smo potpuno animirani muzički video u krokodilskom stilu!“


Moscow Death Brigade headlajnerska turneja koju je rezervisao Destiny Tourbooking sadrži čak 70 datuma širom Evrope i Velike Britanije, uključujući poznate festivale kao Hellfest (Francuska), Resurrection (Španija), Fusion (Danska), Rebellion (Velika Britanija) kao i mnoge druge. Međutim, zbog situacije sa pandemijom, pitanje je da li će se bilo koji od gorepomenutih koncerata održati.

U 2018. i 2019. godini MDB je održao više od 80 evropskih koncerata, a čak više od polovine tih koncerata su bili rasprodati, uključujući one koji su održani u Berlinu, Parizu, Rimu i Londonu.

Đorđe Miladinović