Ljubljanski solo projekat sa makedonskim korenima Rush to Relax predstavlja novi živi nastup koji je snimljen u ljubljanskoj biciklističkoj radionici Loose Cycles. Rush to Relax več nekoliko godina muzicira pod uticajem globalne DIY rokenrol ostavštine, što je i dovelo do ovog posebnog koncerta kojeg vam danas predstavljamo.

Projekat je u osnovi zasnovan kao one man band ali se za ovu priliku Rush to Relax širi na četvoročlanu ekipu - osim Damjana Manevskog (autora projekta) u trenutnoj formaciji nalaze se još Jan Cizej na bas gitari (Morvern), Erik Kerpan na gitari (Long Dumb Voices) i Vasja Onič na bubnjevima (persons from porlock, ujma). Sada kao četvorka, Rush to Relax okreću novu stranicu na svom muzičkom pohodu.

Video je doživeo svoju premieru u sklopu novogodišnog programa Čao 2020 skopskog kluba MKC Skopje. Za pripremu zvuka se pobrinuo Klemen Tehovnik (Haiku Garden), a za kompletnu video produkciju i režiju je bio zadužen Nikolaj Mulej (persons from porlock).



Rush to Relax možete pratiti na Bandcampu, Instagramu, i Youtubu. Nedavno je na kompilaciji Nije se desilo bila objavljena i nova pesma Mirno mesto koja je izašla za beogradsku izdavačku kuću Pop Depresija/Kišobran.

A u nastavku možete pogledati i zadnje videospotove projekta: