Vranjski metal bend Mud Factory je objavio spot za prvi singl „As I Watch Them Fall“ sa predstojećeg albuma „The Sins of Our Fathers“ koji izlazi pod okriljem izdavačke kuće Wormholedeath! 


Novi album Mud Factory-ja „The Sins of Our Fathers“ će izaći 11.12.2020. za italijansko-američku izdavačku kuću Wormholedeath! Album će biti dostupan u decembru na svim online platformama, a njega najavljuju nedavno objavljenim spotom za prvi singl „As I Watch Them Fall“. Režiju, montažu i kameru potpisuje Ivan Matejić, a spot je snimljen u Nišu. Uz spot, predstavljen je i artwork albuma, za koji je zadužen Nenad Tasić, sa kojim bend sarađuje već nekoliko godina. 
 
Upitali smo Stefana Milanovića, pevača benda da nam malo približi singl i album: 

— Ceo album The Sins Of Our Fathers je baziran u postapokaliptičnom okruženju. To je neka vrsta trilera koji govori kako bi koja određena grupa ljudi prihvatila i shvatila apokalipsu. Album je hronološki odrađen, tako da daje jednu priču kako bi bogat, kako siromašan, a kako bolestan čovek shvatio šta zapravo gubi.

Kroz pesme se provlači više verzija događaja. U jednom trenutku “ja” sam čovek koji sve to proživljava i pati, u jednom je treće lice koje samo to posmatra i kasnije prepričava, a u jednom sam Satana lično, koja dolazi u različitim oblicima i donosi apokalipsu i briše sve pred sobom.

Konkretno pesma As I Watch Them Fall, koja je i prva pesma na albumu, predstavlja uvod ove priče, a sam njen naziv - Dok gledam kako padaju, objašnjava da se “ja” hranim njihovim suzama, bolom i patnjom. Uživam u onome što sam napravio, i polako, jedno po jedno, brišem sa lica zemlje. Sam kraj pesme ima stih koji glasi: "This could be the act of God, if you consider me almighty", što stavlja tačku na tu pesmu, ali otvara priču za ceo tok albuma.

Naravno mnogo bolje se shvati koncept priče kada čujete ceo album i pročitate sve tekstove.

Ovu pesmu smo izabrali prvenstveno zato što je prva na albumu, jako je dinamična, odmah počinje sve da se lomi, nema nekih laganih uvoda i limunadica, sve je ono kako kažu in your face.

Takođe jedan od razloga je refren. Mi smo ga nazivali malo komercijalnim, ali jako drži pažnju, ulazi u uvo i tera da sa nama zajedno zapevaš, a kasnije pustiš pesmu ponovo.

Nadamo se da se da smo uspeli da pokrenemo tu emociju kod publike.

As I Watch Them Fall“ najavljuje album koji je bend završio prošle godine u čuvenom Fredman studiju u Geteborgu, a miks i master albuma je delo jednog od najpoznatijih metal producenata na svetu – Fredrika NordstrÖma. Album je snimljen u beogradskom studiju Devotion u saradnji sa Markom Živanovićem. „The Sins of Our Fathers“ su podržali Wacken fondacija i SOKOJ, kao i mnogi prijatelji benda.