Upoznajte MECHANICAL, zaslepljujući sjaj iz tame 2020. godineSviđa ti se? Javi ostalima!

U momentu u u kojem se činilo da će 2020. godina biti zapamćena samo po karantinskim i korona hitovima, pojavili su se oni. Dvojac koji je uneo zaslepljujući sjaj u tamu zove se Mechanical, a njihov prvi videospot za pesmu "Fluorescent Black" kao da je namerno sačekao aktuelni trenutak. A nije.
 

Dug put su prešli Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), a koji stoje iza imena Mechanical. Putanja njihovog umetničkog kretanja išla je od Zagreba preko Udina, pa sve do Los Anđelesa. I rodio se "Fluorescent Black", tek prvi u nizu singlova, koje će u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.

,,Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realizujem sopstvene ideje, koje nisam uspeo u prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, pre svega zahvaljujući saradnji u okviru grupe Zabranjeno pušenje čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za "Fluorescent Black". Trak se oduševio i to je bilo to", objašnjava Jurina kako su im se lako poklopile i energije i vizija.

"I want to play" viknuće iz sveg glasa Mechanical u zaraznom refrenu pesme, koja je, iako debitantska, za svega nekoliko dana zabeležila više hiljada pregleda na svim relevantnim video i striming servisima. I već odzvanja regionom.

Vrlo je malo onih koji bi pomislili da se radi o bendu koji je izvorno iz Hrvatske. Jedan od razloga je ekipa, koju su oko sebe okupili Krešo i Trak:

Video spot za "Fluorescent Black" je umetnička priča u kojoj se bore svetlost i tama kroz savremeni i energični ples Larise Lipovac Navojec i Alise Elis Ramić kao njenog mračnog alter ega, a sve u režiji Siniše Niševića, čiji je rad pretežno vezan za Los Anđeles. Direktor fotografije bio je Mario Delić, a montažu potpisuje Tomislav Josipović. Izuzetnu podršku projektu dao je i Srđan Pekić - Gruppo Pragma, Udine.

Pratite Mechanical, jer ovo je tek početak svega što imaju da kažu i pokažu.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva