Reizdanje "nultog" albuma kultnog subotičkog benda Sherbet UndergroundSviđa ti se? Javi ostalima!

Konačno je digitalizovano nulto - praizdanje grupe Sherbet Underground "Live in Gustav '93", prvobitno objavljeno za Ludi Kepec (V.K.S) Production, na kome se nalaze neke kasnije snimane i objavljivane pesme, kao i neke samo tada zabeležene. Nakon toga sledi studijski prvi zvanični album "Sherbet Underground" za Metropolis records 1995 godine, popilarni "Krastavac", kao i potonja tri albuma; "Balkanska reciklaža" (1996), "Džon Travolta i Crveni Bandit u noći punog meseca" (1998), "Piknik na Ratištu" (2000) za hrvatski Slušaj Najglasnije.

Ovo izdanje možete preslušati i skinuti ovde a takođe, postoji i video prezentacija jednog od hitova ovde.

Ovo je, naime, prvi omot gde nema prikaza njihovog totema-krastavca.

Sherbet Underground je muzički sastav iz Subotice nastao 1992. godine, a osnovali su ga Antal Geza i Aleksandar Petrović- Mečka. U početku su nastupali kao dvojac sa programiranim drum & bass matricama, vodeći se postulatima alt rock-a i funka. U aprilu 1992. godine im se pridružuju Takač Tibor – Faki, klarinetista, Dejan Čemerlić - trubač i Zvonko Šarić koji na nastupima govori poeziju. S obzirom da svoju kompleksnu muziku, u pomenutoj postavi, nisu uspeli da predstave samo uz pomoć vokala, gitare i matrica, odlučuju se da naprave ritam sekciju tako da u bend dolaze basista Boršoš Augustin i bubnjar Krstić Velibor. Njihova ideja bila je da ukažu na multidisciplinarnu odliku umetnosti, odnosno da muziku povežu sa igrom, pozorištem, poezijom i stripom. Tokom karijere komponovali su i muziku za brojne predstave. Može se reći da je iz Sherbeta kasnije poteklo nekoliko bendova koji su manje-više ostavili ili i dalje ostavljaju trag na subotičkoj muzičkoj sceni.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva