Sara Renar i Playground Hustle progovorile o problematičnom odnosu društva prema materijalnim vrijednostimaSviđa ti se? Javi ostalima!

Playground Hustle; foto: Sven Knechtl

Pjesma “Kapital” prva je suradnja kantautorice Sare Renar i eksperimentalnog rap dua Playground Hustle, a njome progovaraju o problematičnom odnosu društva prema materijalnim vrijednostima te nemoći pojedinca da prekine začarani krug u kojem smo svi – dužni.

Brojni građani danas su sluge kapitalizma koji doslovno vlada svijetom. Ova, kako pjeva Sara, tajanstvena moć tjera nas da padnemo doslovno na koljena, bez novca, bez posla ili s mizernim plaćama. Plešemo kako god ona svira, a samo je pitanje vremena kad ćemo svi završiti na istom mjestu i postavljati isto pitanje – “imaš li kunu?”. Osim ako se sami ne odupremo sivilu koje nas okružuje, baš kao ova girl power trojka.

Kapital je iskreno i brutalno opisan kroz slomljene beatove producentice tonote iz Playground Hustlea, eterične Sarine vokale i oštar rap druge polovice ovog dua, Megi. Pjesmu su cure pisale zajedno, a prateći artistički videospot potpisuje banjalučka redateljica Tajana Dedić Starović koja djeluje pod umjetničkim imenom Artist at Camera. Suradnja Sare i Tajane započela je na još jednoj angažiranoj pjesmi, Šuti i pjevaj, kojom je hrvatska kantautorica najavila novi studijski album koji će objaviti za Croatia Records.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva