Kad metal bend napravi „baladu“: Quasarborn uživo iz studijaSviđa ti se? Javi ostalima!


Beogradski progressive thrash metal bend Quasarborn iskoristili su priliku da provedu kreativno vreme u studiju Citadela, gde je nastao serijal pod nazivom „Quarantined Live Session 2020“.
Kao što sam naziv kaže, sve pesme iz ovog serijala su snimljene uživo u studiju, a prva u nizu koju vam Quasarborn predstavlja je, kako je članovi benda opisuju, „polu-balada“ pod nazivom „Stalemate with Suicide“.

Video od skoro deset minuta je od sada dostupan za sve slušaoce na YouTube kanalu benda, a frontmen Luka Matković napominje da je ovo samo prva u nizu pesama snimljenih uživo u studiju Citadela, koje slede.

Naš veliki koncert u Domu omladine koji je bio zakazan za 14. mart, otkazan je samo nekoliko dana pred održavanje usled uvođenja mera za suzbijanje pandemije. Vreme u karantinu smo iskoristili za pisanje novih pesama i razmenu ideja putem interneta, a nakon popuštanja mera smo pokušali da održimo i nekoliko koncerata. To je ubrzo propalo, pa smo shvatili da moramo na neki način predstaviti pesme s drugog albuma ljudima „uživo“. Snimili smo ovu sesiju u svom studiju i odlučili smo da prvo objavimo baš pesmu „Stalemate with Suicide“, jer smo bili iznenađeni koliko je dobro prošla i kod publike i kod kritičara, nasuprot dužini i nesvakidašnjem aranžmanu, rekao je Luka.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva