Beogradski progressive thrash metal bend Quasarborn iskoristili su priliku da provedu kreativno vreme u studiju Citadela, gde je nastao serijal pod nazivom „Quarantined Live Session 2020“.
Kao što sam naziv kaže, sve pesme iz ovog serijala su snimljene uživo u studiju, a prva u nizu koju vam Quasarborn predstavlja je, kako je članovi benda opisuju, „polu-balada“ pod nazivom „Stalemate with Suicide“.

Video od skoro deset minuta je od sada dostupan za sve slušaoce na YouTube kanalu benda, a frontmen Luka Matković napominje da je ovo samo prva u nizu pesama snimljenih uživo u studiju Citadela, koje slede.

Naš veliki koncert u Domu omladine koji je bio zakazan za 14. mart, otkazan je samo nekoliko dana pred održavanje usled uvođenja mera za suzbijanje pandemije. Vreme u karantinu smo iskoristili za pisanje novih pesama i razmenu ideja putem interneta, a nakon popuštanja mera smo pokušali da održimo i nekoliko koncerata. To je ubrzo propalo, pa smo shvatili da moramo na neki način predstaviti pesme s drugog albuma ljudima „uživo“. Snimili smo ovu sesiju u svom studiju i odlučili smo da prvo objavimo baš pesmu „Stalemate with Suicide“, jer smo bili iznenađeni koliko je dobro prošla i kod publike i kod kritičara, nasuprot dužini i nesvakidašnjem aranžmanu, rekao je Luka.