20th Century Fox nakon 85 godina promenio imeSviđa ti se? Javi ostalima!


20th Century Fox, jedan od najpoznatijih brendova u istoriji filmske TV industrije, više ne postoji pod tim imenom, jer je vlasnik, kompanija Walt Disney, objavila da će se od danas zvati samo – 20th Television.

Potez je usledio nakon što je Dizni izbacio naziv Fox iz svih svojih 20th Century Fox filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vredan 71 milijardu dolara i kupio imovinu kompanije Fox.

– Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su reči ’20th Television’ postavljene iznad reflektora, ostaće isti, samo što neće biti reči ‘century’ i ‘fox’. Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za ‘ABC Signature’, ’20th Television’ i ‘Touchstone Television’ i istovremeno odaju počast njihovoj bogatoj istoriji i stvaralačkoj snazi kompanije Walt Disney – kazao je predsednik televizijskih studija Krejg Hanegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni. Stariji naslovi, koji su već emitovani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao Fox jer bi moglo biti zbunjujuće – naime, preostala imovina Foxa, kao što su Fox Entertainment, Fox Sport i Fox News, deo su korporacije Foy, koja nema nikakve veze s Diznijem.

Dizni će preimenovati i druge TV studije, pa će ABC Studios i ABC Signature Studios postati ABC Signature, a Fox 21 – Touchstone TV.

20th Century Fox nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century Pictures i Fox Films.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda poput filmova “Ratovi zvezda”, “Umri muški”, “Sam kod kuće”, ali i serije, među kojima su i “Simpsonovi”.

Izvor: TanjugSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva