20th Century Fox, jedan od najpoznatijih brendova u istoriji filmske TV industrije, više ne postoji pod tim imenom, jer je vlasnik, kompanija Walt Disney, objavila da će se od danas zvati samo – 20th Television.

Potez je usledio nakon što je Dizni izbacio naziv Fox iz svih svojih 20th Century Fox filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vredan 71 milijardu dolara i kupio imovinu kompanije Fox.

– Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su reči ’20th Television’ postavljene iznad reflektora, ostaće isti, samo što neće biti reči ‘century’ i ‘fox’. Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za ‘ABC Signature’, ’20th Television’ i ‘Touchstone Television’ i istovremeno odaju počast njihovoj bogatoj istoriji i stvaralačkoj snazi kompanije Walt Disney – kazao je predsednik televizijskih studija Krejg Hanegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni. Stariji naslovi, koji su već emitovani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao Fox jer bi moglo biti zbunjujuće – naime, preostala imovina Foxa, kao što su Fox Entertainment, Fox Sport i Fox News, deo su korporacije Foy, koja nema nikakve veze s Diznijem.

Dizni će preimenovati i druge TV studije, pa će ABC Studios i ABC Signature Studios postati ABC Signature, a Fox 21 – Touchstone TV.

20th Century Fox nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century Pictures i Fox Films.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda poput filmova “Ratovi zvezda”, “Umri muški”, “Sam kod kuće”, ali i serije, među kojima su i “Simpsonovi”.

Izvor: Tanjug