Slice of life je kratkometražni hrvatski SF film smešten u univerzum legendarnog Istrebljivača (Blade Runner) reditelja Ridleyja Scotta.

U filmu vas očekuje sitni diler koji pokušava preokrenuti svoj život na bolje, ali stvar će se zakomplikovati neočekivanim susretom sa policajcem koji će ga naterati da preispita svoje životne ciljeve…

Priča je originalna i u početku nije imala nikakvih dodirnih tačaka sa filmom Istrebljivač. No, kako je produkcija trajala tako su ubačene i poneke posvete tom danas kultnom delu naučne fantastike. Imajte na umu da nije reč o kopiji, niti o bilo kakvom fanovskom nastavku filma. Reč je jednostavno o odavanju pošte jednom od najkultnijih filmova, pre svega u vidu estetike i glavnih motiva. Važno je napomenuti i kako su svi vizualni efekti izvedeni na old school način. U filmu nema kompjuterski generisanih efekata i 3D modela nego je kompletan vizual realizovan pomoću minijatura, modela, pravih setova, maketa i back projekcija. Sami setovi i sve minijature su napravljeni od nule.

Uživajte...