Boogie punk rock trio Saša 21 objavili drugi album na dva identična diskaSviđa ti se? Javi ostalima!

Saša21 je boogie punk rock trio iz Pule i to je, koliko je članovima banda znano, prvi takav ansambl u svetu. Pioniri žanra koji su sami kreirali.


Iako je ideja o bendu začeta negde početkom ovog veka – sa aktivnim i ozbiljnim radom započelo se tek 2012. godine. Saša 21 su 2014. objavili svoj prvi album naslovljen “VD-i1” koji se pojavio u ediciji kuća PDV i Dirty Old Label, u limitiranom izdanju, samo na vinilu, i to u 521 primerak.

Ovih je dana završen novi, drugi po redu album koji se tove, logično – “VD – i2” i od 21. jula nalazi se u prodaji. Objavljen je kao dvostruki CD, u jednom boxu, sa dva potpuno identična diska! Potpuno isti materijal. Stoga, nemojte slušati jedan pa drugi disk u nadi da ćete otkriti razliku ili naći nešto skriveno. Toga nema poručuju iz banda.

Pa zašto onda 2 diska?
Prvo, jedan disk vam može biti doma, a drugi za auto.
Drugo, Sale kaže kako ne zna da je iko učinio nešto slično pa je time fora više nego super.
Treće, sve su u vezi ovog albuma radili 2 puta: snimali ga, mixali, pa dva puta mastering, postprodukcija, omot. Dakle, sasvim je ok da box sadrži i 2 CD-a.

Inače, ansambl je do sada bio i prilično koncertno aktivan te je nastupao u Hrvatskoj (kao pravu poslasticu izdvajamo gostovanje ispred Dubioze kolektiv u pulskoj Areni 10.08.2019.), te u BiH, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. Sa objavljivanjem novog albuma trebalo je biti intenzivirano još nastupa, između ostalog gostovanja u Crnoj Gori i Makedoniji. Zbog situacije izazvane pandemijom corona virusa, sve se odgađa do daljnjeg.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva