Boogie punk rock trio Saša 21 objavili drugi album na dva identična diska



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Saša21 je boogie punk rock trio iz Pule i to je, koliko je članovima banda znano, prvi takav ansambl u svetu. Pioniri žanra koji su sami kreirali.


Iako je ideja o bendu začeta negde početkom ovog veka – sa aktivnim i ozbiljnim radom započelo se tek 2012. godine. Saša 21 su 2014. objavili svoj prvi album naslovljen “VD-i1” koji se pojavio u ediciji kuća PDV i Dirty Old Label, u limitiranom izdanju, samo na vinilu, i to u 521 primerak.

Ovih je dana završen novi, drugi po redu album koji se tove, logično – “VD – i2” i od 21. jula nalazi se u prodaji. Objavljen je kao dvostruki CD, u jednom boxu, sa dva potpuno identična diska! Potpuno isti materijal. Stoga, nemojte slušati jedan pa drugi disk u nadi da ćete otkriti razliku ili naći nešto skriveno. Toga nema poručuju iz banda.

Pa zašto onda 2 diska?
Prvo, jedan disk vam može biti doma, a drugi za auto.
Drugo, Sale kaže kako ne zna da je iko učinio nešto slično pa je time fora više nego super.
Treće, sve su u vezi ovog albuma radili 2 puta: snimali ga, mixali, pa dva puta mastering, postprodukcija, omot. Dakle, sasvim je ok da box sadrži i 2 CD-a.

Inače, ansambl je do sada bio i prilično koncertno aktivan te je nastupao u Hrvatskoj (kao pravu poslasticu izdvajamo gostovanje ispred Dubioze kolektiv u pulskoj Areni 10.08.2019.), te u BiH, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. Sa objavljivanjem novog albuma trebalo je biti intenzivirano još nastupa, između ostalog gostovanja u Crnoj Gori i Makedoniji. Zbog situacije izazvane pandemijom corona virusa, sve se odgađa do daljnjeg.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva