Izašao je "Beyond the Pale", dugo očekivani album benda JARV IS..., novog projekta Jarvis Cockera (ex Pulp), a u izdanju izdavačke kuće Rough Trade.


Sve je počelo krajem 2017. godine, kada je Jarvis Cocker oformio bend zbog nastupa na Sigur Ros festivalu “Norður og Niður”, na Islandu. Ime ovog projekta nema (samo) narcisoidnu podlogu. Pošto je Jarvis ceo projekat pokrenuo iz zezanja ili jarv-a, kako bi Britanci rekli, samim tim i JARV IS... Bend je na proleće 2018. nastavio da nastupa u Velikoj Britaniji, uglavnom po manjim prostorima i klubovima. U cilju praćenja razvoja pesama, koje su još uvek bile u “povoju”, bend je odlučio da svaki koncert snima. Tako, 7. aprila u klubu Peak Cavern, u Darbiširu (Derbyshire) snimljene su dve pesme, koje su se našle na ovom albumu (“Must I Evolve?” & “Sometimes I am Pharaoh”). U oktobru 2018. nastupali su na festivalu Desert Daze i snimili "Am I Missing Something". Te godine, ukratko nakon JARV IS... nastupa, festival je evakuisan zbog jake oluje. Geoff Barrow (Portished, Beak) koji je gledao nastup, predložio je da bend iskoristi sekvence sa snimanja koncerta kao osnovu za album.

Na All Points Festivalu u Londonu 25. Maja 2019, bend JARV IS su snimili premijerno izvedenu pesmu “House Music All Night Long”, koji je postao veliki hit dok smo čekali da album izadje, da bi na Primavera Festivalu u Barceloni snimili i “Children of The Echo”.

Upravo “House Music All Night Long” imao čast da kao singl najavi ovaj zanmljivi album pod nazivom "Beyond The Pale" , a u izdanju Rough Trade-a, koji sa nestrpljenjem očekivao i već je ocenjen kao jedan od najboljih ove godine i možete da pogledate u nastavku.