Ugledni britanski muzički magazin Q prva je velika medijska žrtva nemogućnosti poslovanja u pandemijskim okolnostima, a njihov urednik Ted Kesler objavio je kako će njihovo naredno izdanje 28. jula ujedno biti i poslednje.

Q Magazine štampao je svoje poslednje izdanje – tzv. greatest hits broj u kojem su između ostalog i intervjui s Dejvidom Bouvijem, Prinsom i Džoni Mičel.

“Nadamo se da će ovo poslednje izdanje pružiti dovoljnu inspiraciju nekome da ispuni tu ogromnu rupu u obliku slova Q na novinskim kioscima”, napisao je glavni urednik Ted Kesler.

U svom poslednjem obraćanju u funkciji glavnog urednika, Ted Kesler kaže da je sprovodio razne mere preživljavanja “na izuzetno zahtevnom tržištu štampe” od svog imenovanja 2017., pre nego što je “COVID-19 sve to izbrisao”. On opisuje zatvaranje kao “neizbežnost koju niko nije mogao predvideti kao ni mart ove godine kad je buknula pandemija”.

Magazin Q, stalni britanski muzički mesečnik, objavio je svoj poslednji broj. Brend nije uspeo privući kupca nakon što ga je matična kompanija Bauer Media stavila na prodajnu listu u maju zbog restruktuiranja usled pandemije. Q je osnovan 1986. godine, sa naglaskom na rock, pop i alternativnu muziku, kao i na izveštaje sa ličnim pečatom autora i opsežnom rubrikom muzičkih recenzija. Mesečnik je od 1990. u Londonu održavao i godišnje nagrade.