xYUGOx, dokumentarni serijal o straight edge i hardcore punk sceni na području bivše Jugoslavije | Šta ljudi misle o panku, šta znaju o Straight Edgu?Sviđa ti se? Javi ostalima!


xYUGOx je dokumentarni serijal koji govori Straight Edge punk sceni na prostorima bivše Jugoslavije. Njegovi protagonisti su mladi punkeri, članovi bendova i ljubitelji punk muzike, koji kroz ovaj serijal govore o porocima, turnejama, muzici i Straight Edge načinu života. Serijal koji razbija predrasude o pankerima.

Kroz epizode upoznaćemo zanimljive protagoniste koji žive pankerskim načinom života, sviraju u bendovima, posjećuju koncerte i odlaze na turneje, a istovremeno jesu ili su u nekom trenutku svog života bili straight edge. Upoznaćemo i bendove te napraviti istorijski presek kroz hardcore punk na ovim prostorima.

Pavle (24), autor projekta, je i sam straight edge punker. Svira u dva hardcore punk benda te upravo završava diplomski studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ovaj projekt je na neki način i njegova priča - o tome kako je moguće biti punker, ali biti drugačiji od ostalih. Više o samom filmu možete pročitati ovde.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva