Chuck D i Flavor Flav ponovo rade zajedno. Nova pesma “State of the Union (STFU)” je anti-Tramp himna.


Public Enemy uvek su bili jedan od simbola borbe za ljudska prava, borbe protiv bilo koje vrste nejednakosti, bilo da je u pitanju rasna diskriminacija ili neka druga tvorevina modernog sveta.

Ovaj kultni rep sastav nije prestao da bude glasan ni u novim teškim trenucima sa kojima se Amerika suočava. Novom pesmom “State of the Union” bore se protiv Trampove Amerike, a Chuck D poziva na uništenje trenutne administracije. Kažu da je vreme da Tramp ode. Otvoreno mobilišu potencijalne glasače. Nije važno za koga će glasati, važno je samo da to nije Tramp.

Prema rečima old school repera to je borba protiv “rasizma, nepravde i ugnjetavanja“. U zvaničnoj izjavi benda piše da su “na prvoj liniji fronta protiv fašističkog režima“. Od benda koji se zove "Državni neprijatelj" i ne očekujemo ništa manje.

Producent pesme je DJ Premier i u pitanju je još jedan njihov klasični rep komad koji kulminira u refrenu snažnim rečima Chucka D-ja i Flave Flava: “State of the union / Shut the fuck up / Sorry ass motherfucker / Stay away from me.

Pesmu možete pogledati u nastavku i legalno besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta.