"Džokerov rat" naziv je 95. epizode stripa o Betmenu koja bi trebalo da se pojavi 21. jula, a izdavač je najavljuje kao "poslednji okršaj" između Mračnog viteza i Klovna princa zločina.

“Uvek je sve vodilo ka ovome. Klovn princ zločina i Mračni vitez srešće se oči u oči poslednji put. Džoker nikada ranije nije hteo da pobedi, nije želeo da se ikada završi njegova bitka sa Betmenom, ali je sada motivisan da to uradi. On je to svakako odlučio i ovo će biti poslednje poglavlje u toj priči”, saopšteno je iz “DC komiksa”, a piše “Gejms rejdar”, a prenosi portal Nova uz ocenu da ta kompanija ovim izdanjem stavlja sve na kocku.

Epizodu “Džokerov rat” su po scenariju Džejmsa Tajniona crtali Horhe Himenez i Tomi Mori, a prema prvim predstavljenim stranicama pojaviće se reference na “znak Zoroa” koji se pojavio u “Povratku Mračnog viteza Frenka Milera, kao na bioskop u kom je mladi Brus Vejn otišao sa roditeljima u večeri kada su oni ubijeni.

Betmen bi trebalo ponovo da se pojavi i na filmskom platnu sledeće godine, nezavisno od kompanije “DC komiks”, u ostvarenju “Betmen” Meta Rivsa sa Roberom Patisonom u naslovnoj ulozi, a nedavno se pronela i informacija da Majkl Kiton, Betmen iz serijala Time Bartona snimljenog devedesetih godina, pregovara o tome da se ponovo pojavi kao Brus Vejn.