“Rođen za suze, ja ne znam za smijeh“, otpeva Goran Bare na početku pesme i značajno se nasmeje. Njegov jedini greh – biti rođen za suze. Nakon Porinom nagrađenih Nuspojava, Goran Bare & Majke vraćaju se novim singlom Rođen za suze koji je najava novog studijskog albuma.

foto: promo
“Sinopsis spota je zamišljen kao ‘krštenje’, odnosno katarza za otpuštanje tog jedinog grijeha, kako kaže tekst – rođenja za suze koje ne teku. Crna voda simbolizira godine teškog života, a solo dionica u sredini pjesme je meditacija za vrijeme zarona i suočavanja sa samim sobom. Naposljetku te suze koje se ne ispoljavaju van izazivaju bijes i oslobođenje emocija kroz simbol kiše koji se prožima kroz cijeli spot“, razložio je ideju spota reditelj Filip Gržinčić i sjajno zaokružio sve ono o čemu nova Baretova pesma govori.

Rođen za suze najava je novog studijskog albuma Gorana Bareta & Majki. Bare potpisuje muziku i tekst dok je za aranžman zaslužan Mario Rašić. Spot snimljen je u Rijeci, na lokaciji napuštenih bazena na Školjiću koji su pružili savršenu kulisu za idejni scenario. Filip Gržinčić o samom procesu snimanja kaže: “Videobroj smo napravili u jednom danu, te iako se čini relativno jednostavnim, pokazao se podosta kompliciranim za izvesti pošto smo morali dopremiti kadu, vodu, stvoriti kišu i sve snimiti u relativno kratkom vremenu jer nije lako biti mokar baš cijeli dan. Goran je bio odličan i u svom stilu je savršeno odglumio i izveo sve naše zamisli.”

Skupa s Baretom rođeni smo za suze – pesma nas hipnotički povlači u sebe, gde je duša kao pustinja. Nema sumnje da će novi Baretov studijski album biti još jedno vrhunsko delo “momka iz proklete kuće”.