Nakon prisilnog tromjesečnog mirovanja Edo Maajka se konačno vratio u svoje najprirodnije okruženje - na binu! Edo i njegov bend (Yogi Lonich, Mario Rašić, Toni Starešinić i Mirsad Dalipi) u Kulturnom centru Mesnička su zasvirali popodnevni session, kamerom zabilježili odličnu atmosferu i napravili spot za uvodnu pjesmu s albuma Put u plus - "Kreator". Dragi ljudi, pozitiva i smijeh glavni su motivi spota, a moćni stihovi vrhunskog tekstopisca potvrđuju Edin status regionalnog "Kreatora" brutalno dobrih pjesama.


"Nakon tri mjeseca korone i odvratnog potresa, konačno smo se našli da malo zasviramo. Odlučio sam snimit taj trenutak i session, i s korona budžetom smo složili video za pjesmu "Kreator". Idemo stazama Prosinečkog, Bake i drugih velemajstora, minimalni ulog, a maksimalni učinak" - kaže Edo.

"Čovjek je napravio najzreliji, a vjerojatno i najbolji album karijere. Dopustio si je da se do kraja ogoli i u svoju liriku utka osobne crtice iz svog života, pokazujući pritom da i on ima svoje strahove, nadanja, razmišljanja i da smo u konačnici svi takvi." - napisao je Matej Devčić i prenio bit ovog iznimnog glazbenog uratka.

Nije lako izdvojiti najbolju pjesmu s albuma, ali za tim zapravo i nema potrebe. Svakom pjesmom priča o godinama koje su prethodile Putu u plus, a o "Kreatoru" Edo kaže: "Pjesma mi je jako bitna, zato i otvara album Put u plus. Govori o preuzimanju odgovornosti za svoj život, a ne traženju krivaca za ono što smo iskreirali za sebe." Brutalno iskrenim tekstovima i odličnom glazbom Edo se već odavno smjestio na vrh regionalne glazbene scene, za što je dobio i te kako zasluženo priznanje struke i naravno, njegove vjerne i brojne publike.