xYUGOx, dokumentarni serijal o straight edge i hardcore punk sceni na području bivše Jugoslavije | EP00 - Što je xYUGOx, tko je Pavle?Sviđa ti se? Javi ostalima!


xYUGOx je dokumentarni serijal koji govori Straight Edge punk sceni na prostorima bivše Jugoslavije. Njegovi protagonisti su mladi punkeri, članovi bendova i ljubitelji punk muzike, koji kroz ovaj serijal govore o porocima, turnejama, muzici i Straight Edge načinu života. Serijal koji razbija predrasude o pankerima.

Kroz epizode upoznaćemo zanimljive protagoniste koji žive pankerskim načinom života, sviraju u bendovima, posjećuju koncerte i odlaze na turneje, a istovremeno jesu ili su u nekom trenutku svog života bili straight edge. Upoznaćemo i bendove te napraviti istorijski presek kroz hardcore punk na ovim prostorima.

Pavle (24), autor projekta, je i sam straight edge punker. Svira u dva hardcore punk benda te upravo završava diplomski studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ovaj projekt je na neki način i njegova priča - o tome kako je moguće biti punker, ali biti drugačiji od ostalih. Više o samom filmu i crowdfunding kampanji koja je u toku sa ciljem da se ovaj serijal nastavi, možete pročitati ovde.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva