Vikend kod Barnija, 1989

Lokacija: Barnijeva vikendica u Hemptonima
Zabava: Kada vas šef pozove u svoju vikendicu, poziv se ne odbija, čak i ako šef u međuvremenu baci kašiku i dočeka vas u ukočenom stanju. Međutim, čak ni ta nepovoljnost ne treba da vas spreči da izvučete najbolje iz vašeg letnjeg vikenda u ovom udobnom zdanju na obali atraktivnog mora, samo uprtite šefa na krkače i mašite njegovim usahlim rukama kao da su žive, svi će vam poverovati da jesu, a vas čeka nezaboravan provod.

Deliverance, 1972

Lokacija: Kanjon u južnoj Džordžiji
Zabava: Ako se odlučite za splavaranje po zapuštenom džordžijskom kanjonu, uživaćete pre svega u lokalnoj flori i fauni, a posebnan ugođaj prirediće vam gostoljubivost bezubih i zapuštenih lokalaca koji odlično sviraju bendžo, a skloni su i da napastvuju vaše drugare ako kojim slučajem znaju da oponašaju neke domaće životinje. Nije im strana ni igra sa lukom i strelom, pogotovo ako završi u njihovoj glavi

Petak 13, 1980

Lokacija: Kamp “Kristal lejk”
Zabava: Kamp “Kristal lejk” je idealno mesto za tinejdžere koji žele da pobegnu od gradske vreve u prijatnost šumskog ambijenta i osveženje lokalnog jezera. Za one kojim osim šumskog plandovanja traže i sportske aktivnosti, tu je lokalni uposlenik sa satarom, mačetom i maskom da vas ganja kroz šumu i oko jezera, a kilograme ćete uspešno gubiti i skrivanjem po različitim budžacima u igri žmurke.

Ajkula, 1975

Lokacija: Amity Island (Martha’s Vineyard, MA)
Zabava: Pravo mesto za porodični odmor u kome dodatnu sigurnost uliva i agilni šerif koji se ne libi da se maše za megnetofon i upozori na eventualne opasnosti. Neka vas ne brinu učestali napadi ajkula, u pitanju je samo jedna i ona će loše završiti kada trio u sastavu šerif, pomorski biolog i prekaljeni morski vuk krenu da je ganjaju malo dalje od zaliva, možda ugledate koju eksploziju u daljini, ali znajte da ste nakon toga savršeno bezbedni.

Plaža, 2000

Lokacija: Ostrvo Koh Fi Fi, Tajland
Zabava: Tajland je dušu dao za zabavu, a ovo skriveno ostrvo predstavlja pravi raj na Zemlji do koga se teško dolazi. Ali kada jednom dođete tamo, ugostiće vas prijatna komuna rešena da vodi jedan bezbrižan ostrvski život. Ne obraćajte pažnju na lokalne uzgajivače marihuane, oni potežu kalašnjikove jedino ako im zgazite direktno na useve.

I ja tebi kevu, 2001

Lokacija: Meksička plaža
Zabava: Ako ste se odlučili da krenete sa starijom ženom na proputovanje Meksikom u potrazi za mitskom plažom iz snova, dok dođete do odredišta već ćete imati pregršt različitih iskustava da se pohvalite pred društvom, najviše onih koja se tiču bliskog susreta sa dotičnom gospođom. Međutim, sam boravak na plaži biće prilika da dođete i do različitih unutrašnjih životnih spoznaja od kojih neke o prijateljstvu i ljubavi nisu baš prijatne.

Slobodan Novokmet