IDLES predstavljaju novi singl “Mr. Motivator” – eksploziju pozitivne, motivišuće energije i ujedno najavljuju svoj treći studijski album koji bi svetlo dana trebao ugledati krajem godine.


Društveni komentar je postao potpis benda, no ovde su snažnije nego ikad zagrabili u klišee i pretvorili ih u muziku koja je duboko kompleksna i brutalno relevantna.

Frontmen sastava IDLES, Joe Talbot otkriva: “Želimo započeti ovo putovanje na način ne samo da predstavimo atmosferu albuma, već da podstaknemo našu publiku da pleše kao da je niko ne gleda i probijemo se kroz ova mračna vremena sa gigantskom mačetom od pesme i najlepšom zajednicom otpadnika ikad okupljenom. Idemo. Sve je ljubav. “

Joy As An Act Of Resistance”, poslednji album grupe IDLES slovi za jedan od najboljih alternativnih albuma 2018. Osim što je dosegao Top 5 liste albuma u UK, album ih je doveo do pozornice Glastonburyja i rasprodate svetske turneje, te im je doneo nominacije za nagrade Mercury i BRIT Awards. Više informacija o njihovom novom albumu biće poznato uskoro.

Pogledajte prateći spot koji je snimljen u saradnji s obožavateljima.