Majkl Mur je povodom obeležavanja “Svetskog dana planete Zemlje” 22. aprila, besplatno objavio svoj novi dokumentarni film “Planet of the Humans”, režisera Džefa Gibsa, a izvršni producent je upravo Mur. Film, koji je u avgustu prošle godine, premijerno prikazan na “Traverse City Film Festival”, doživeo je svoju svetsku premijeru, na Murovom YouTube kanalu, pod njegovom etiketom “Rumble Media”.


Film "Planeta ljudi", posvećen je trenutnom stanju životne sredine, ali i kritikama ekološkog pokreta, koji je, prema mišljenju autora, krenuo pogrešnim putem i rano izgubio bitku zbog nepromišljenih odluka sa katastrofalnim posledicama, iako su im namere bile dobre.

To se odnosi, na primer, na reklamiranje solarnih panela i vetro-parkova kao rešenje za sve probleme zagađenja, što je rezultiralo da su korporacije na Vol Stritu postale finansijeri njihove kampanje.

“Jesmo li izgubili bitku za klimatske promene – i bojimo li se priznati?”, pita se Mur u najavi filma i nastavlja: “Džef, Ozi i ja smo doživotni ekološki borci, a u ovom filmu otkrivamo neke grube istine o neuspesima našeg pokreta – i šta trebamo učiniti da odmah ponovno pokrenemo i spasimo ovu planetu. Mi smo daleko izvan vremena. Pohlepa i motiv profita su nas izbrisali. Neke organizacije su se prodale korporativnoj Americi i  Vol Stritu. Prošlo je 50 godina nakon prvog Dana Zemlje, a Zemlja nije u boljoj formi. Ona se raspada. I nijedna količina dobronamernih solarnih panela i vetrenjača neće nas spasiti sada. Svi se boje ovo reći. Svi znamo šta nas čeka. Samo jedna vrsta je izazvala ovo – i samo ta vrsta može to popraviti. Ovo je provokativan dokumentarac.”

“Planet of the Humans” će biti besplatno dostupan na YouTube kanalu, narednih 30 dana.