Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) objavio je EP "20,20" sa tri nove pesme, pred prolećnu evropsku turneju u okviru koje će 29. aprila održati koncert u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

foto: Boris Vezmar
"EP otvara 'Lonley Dancer', lepa dauntempo stvar sa pevačicom iz Berlina Anikom. EP takođe predstavlja zapanjujuću pevačicu Trikijevog koncertnog benda Martu u zvučno ogoljenom duetu 'Hate This Pain', dok izdanje s puno nade zatvara instrumental 'M'", saopštava Trikijeva izadavačka kuća False Idols.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su "Aftermath", "Ponderosa", "Overcome" i "Black Steel", postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio "Ununiform" (2017).

"Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvoriću zvuk koji niko do sada nije čuo", objašnjava sebe Triki, pravim imenom Edrijen Tous (Adrian Thaws), u nedavno objavljenoj autobiografiji "Hell Is Round the Corner".Ulaznica za Trikijev koncert u je 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Od 20. marta ulaznica je 2.000 dinara.