Novootvoreni i najmlađi zrenjaninski klub pod nazivom Indigo Art počeo je da okuplja kvalitetne autorske izvođače sa alternativne scene. To je bitna vest. Izređali su se u kratkom periodu Vizelj, Mr. Fuzz, 3mačke100godina, Stray Dogg... U gradu se, po alternativnim krugovima, već uveliko priča kako su počeli da rade pravu stvar. Bilo je to dovoljno da Helly Cherry redakcija uhvati ovaj klub na svom radaru, te je nastup sastava Straight Mickey and the Boyz, prošle subote 29. februara, bio neposredan povod da i izbliza vidimo o čemu se tu radi i kakvo je to mesto.

Zatičemo omanji klub, ukusnog enterijera, sa umetničkim slikama svuda po zidovima, prijatan ambijent i teško prohodnu masu ljudi pred početak nastupa pomenutog beogradskog sastava u usponu. Uz malo muke smo se probili do šanka po osveženje, a posle i do “garderobe” koja je ustvari jedan ogroman čiviluk pretovaren jaknama, koji je poručivao – snađi se. Postoji i bašta, za neka druga godišnja doba. Sve u svemu – pristojno to sve izgleda i svakako ima potencijala. Prekratili smo vreme do početka svirke razgovorom sa poznanicima, alkoholom i kupovinom diskova.

Ko još nije uhvatio Straight Mickey and the Boyz uživo, svakako bi morao to da ispravi. Ovaj energični trio isporučio je zrenjaninskoj publici odličan nastup, a publika je odgovorila kako dolikuje. Obostrana ekstaza, ples, znoj, mnogo energije i zadovoljnog klicanja, obeležili su veče u Indigo Art klubu. Devojke su se pogotovo oslobodile stega i neumorno davale sebi oduška tokom celog nastupa, dok su momci glavama nabadali gruv koji je hipnotičnim talasima nadirao sa bine.

Ređale su se: “Siguran”, “Snažna volja”, “Mogu samo da ti verujem”, “Fantastične misli”, “Lakši”, “Ne”, “Moje srce prazno je”, “Kada”, “Crv”, “Ponovo se budim”, “Devojko”, “Samo ti”, “Haos radi”, “Svi u isto vreme”, “Dalek svet” i nije bilo dovoljno. Publika je aklamativno zahtevala još, još, još. Sledi bis i za kraj Disciplina Kičme obrada, kao i poziv na koncert podrške legendarnom Koji u oporavku od bolesti, 20. marta u Hali sportova u Beogradu – Čovek koji ne nosi sat (dobro zna da poštuje vreme) – dok bubnjar očigledno dobro zna da ne poštuje svoje palice. Uništi ih čovek načisto koliko udara.

Sastav Straight Mickey and the Boyz pripada novoj generaciji i talasu koji daje moderan pogled na garažni rok, psihodeliju, post-pank, fank i druge podžanrove, pogled proistekao iz jam session-a i imrovizacije; uz na momente razorno stonersko gruvanje i bas linije koje, tu i tamo, zamirišu i na Kyuss i QOTSA. Iza sebe imaju dva albuma, od kojih je “Čovek koji ima obaveze” i dalje aktuelan, kao i vrlo opiljivo sledbeništvo, čemu i prepun a pritom još sasvim nerazrađeni Indigo Art klub govori u prilog.

Ostaje još da potvrdimo nemerljivu bitnost postojanja kluba kao što je Indigo Art, koji svojom otvorenošću ka novoj generaciji alternativnih izvođača, ruku pod ruku sa klubom Mitraljez sa u proseku nešto tvrđim zvukom, otvara zrenjaninsku scenu ka ostatku scene, i udahnjuje novu živost u istu.

Aleksandar Petrović