U subotu, 29. februara bend Lepša Brena izdao je svoj prvi mini-album, EP „Bacači pogleda“. Promocija albuma je održana u Kreativnom centru Prostor u Petrovaradinu.

Događaj je započeo kratkim obraćanjem članova benda koji su predstavili koncepciju izdanja, ističući da se radi o pojedinačnim pesmama koje nisu inicijalno nastajale sa idejom da čine celinu. Ono što ih povezuje jeste tematska nit koja nudi svojevrsno distancirano posmatranje različitih urbanih i društvenih fenomena, na tragu flanerističkog šetača koji je prisutan ali neinvolviran, usamljen i izložen dehumanizovanom urbanom prostoru.

U okviru zvaničnog programa večeri premijerno je prikazan novi spot za pesmu „Spomenik; bez naziva“. U prijatnoj atmosferi Prostora, koja je tokom trajanja promocije varirala između bioskopske projekcije i neformalnije kolektivne „sedeljke“, prisutna publika imala je priliku da zajedno sa članovima benda posluša nove pesme, nakon čega je bend zvanično objavio album na svojoj bandcamp stranici.



Mini album čini pet pesama, od kojih su četiri najnovije ostvarenje, dok poslednja zaokružuje ovo izdanje kao prva ikada napisana i snimljena pesma benda. U pesmama sa albuma „Bacači pogleda“ Lepša Brena kombinuje elemente elektronike i novotalasnog gitarskog zvuka, ritmova za ples i melanholičnih melodija za kontemplaciju.

Definišući svoju muziku kao arhi-pop (arhitektonski pop), Lepša Brena nastaje 2017. godine kao duo iz Novog Sada/Budimpešte, sa idejom da kombinuje arhitektonske ideje i teme sa pop melodijama. Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa saradnicima (Andrej Nenadov i Boris Malinović) sa kojima uživo izvode svoju muziku. Od svog prvog nastupa na Festivalu uličnih svirača 2019. godine, koncertno su aktivni.