TBK je autorski rokenrol bend iz Beograda koji trenutno živi i stvara u Vojvodini, tačnije u jednom malom gradu na obali Begeja, u kojem pronalazi mir i inspiraciju da završi svoj debi album. Okupljeni oko iste ideje i toliko različiti u svemu Srdjan, Aleksandar, Nenad i Nikita spajaju nespojivo i razdvajaju spojeno, prateći trendove kreiraju muziku koja tu danas pred vama i koja ostaje zauvek, i tekstove koje su vaša neprihvaćena realnost uz melodije koje ćete nesvesno pevati dok nas svesno proklinjete jer smo vašoj voljenoj osobi omiljeni bend, piše na oficijalnoj stranici ove muzički iskusne četvorke koja se okupila pod imenom TBK i koja je objavila svoj prvi singl i spot za pesmu ''IDEMO DO KLABA'', koja je ujedno i najava za predstojeće singlove koji će biti krunisani albumom.


Postojimo nešto više od dve nedelje, mada samom nastajanju benda prethodile su godine iskustva sa scene jer imamo ozbiljan svirački staž zahvaljujući prethodnim bendovima u kojima smo svirali.

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Nikakve želje nismo imali osim da sviramo i stvaramo. Ako imaš želju, odmah postavljaš sebi pritisak koji ti u samom startu otežava funkcionisanje u daljem radu. Neki ljudi smisao traže čitav život pa ga ne nađu, ili zaglave u slepoj ulici. Bilo bi neskromno pričati o smislu benda koji postoji dvadesetak dana. Kao pojedinci bi verovatno svaki od nas imao nešto da kaže o smislu ili besmislu, ali kao celina, zaista je prerano.

Motivi i filozofija benda...

Motiv je sviranje i stvaranje. A o filozofiji benda, slično kao na temu motiva. Bilo bi pretenciozno pričati o tome, pogotovo u današnjim vremenima ili nevremenima kad ogromna većina sebi daje za pravo da drži slovo o ozbiljnoj stvari kao što je filzofija.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?

S obzirom da smo svi autohtoni beograđani, pokušavamo učvrstiti sponu i približiti Beograd našim srcima; pa samim tim i ljude od tamo kroz naše pesme. A pazi apsurda, album stvaramo u Vojvodini. Zapravo, bili bi lepo da postanemo muzički most između Beograda i Vojvodine. A u vezi energije i pražnjenja; energija stalno kruži, kao i materija pa kako je pojedinac uhvati.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?

Ako je priča benda izgrađena na zdravim i iskrenim temeljima, kao i u odnosu među ljudima, nema razloga da bude teško okupiti ili zadržati ljude.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...

Postoje mnogo veći problemi oko nas da bi se mi kao momci koji imaju mogućnost i čast da sviraju pričamo o problemima jednog muzičkog sastava

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?

Verovatno u nekom momentu gde se nalazi petocifren broj ljudi; kako bi videli njihovu reakciju. Namerno podvlačimo to ljudi, ne masa, kao što ih neke naše ili tvoje kolege nazivaju. To su poštovaoci muzike, to je publika i njih treba uvažavati podjednako jer su oni deo scene kao i mi. Bendovi i portali ne bi postojali bez njih.