Roza je vagon u kome su se srela tri čoveka. Dule, Nebojša i Steva su predhodnih par decenija putovali paralelnim kolosecima hardcorea, punka, post-punka, noisea, eksperimentalne i ponekad jazz muzike, a trase su su počele da im se ukrštaju zajedničkim turnejama Mnjenja i VVhile-a. Kada je prvopomenuti bend prestao sa radom, a potonji prešao u novu fazu "rada na daljinu", bila je to stanica koja je prelomila da se zajedno ukrcaju u isti voz.

Muk na mestu Stoletove režuće poezije i Andrijinih bravuroznih falseta zamenjen je instrumentalima u kojima se ovaj trio prvi put kreće kroz već hiljadu puta pređene i opustošene predele... afrobeat, jazz, post-punk, tropicalia, krautrock, bossanova, synth pop... i zgrožen onim što zatiče, stvara svoju viziju postapokaliptičnog naselja koje bi na tom mestu moglo da nikne i da stvori novi život po njihovoj meri.

Roza je zamišljeno putovanje obalama Mediterana dok se vučete na posao raskopanim, blatnjavim beogradskim ulicama, lift muzika u sumornim bolničkim čekaonicama, vino iz tetrapaka presuto u sjajne kristalne bokale, dokumentarni filmovi o radikalnim političkim komunama u posleratnoj Nemačkoj i tajnim vladinim projektima o vanzemaljcima.

Prvo izdanje snimljeno je u junu 2019. od strane Relje Svilara koji je radio i mastering i miks zajedno sa Rozom, a februara 2020. objavljeno je za beogradsku Pop Depresiju i skopski Balkan Veliki. Omot je radio Sven Sorić iz zagrebačke udruge This Town Needs Posters i sestrinskog benda ###, a vinilno izdanje se očekuje za nekoliko meseci.