Legendarni muyičar Nick Cave, osim neverovatne karijere, poznat je po tome što je jedan od retkih izvođača svetskog ranga koji odgovara na pitanja svoje publike.


The Red Hand Files” je naziv njegovog bloga na kom publika može postaviti najrazličitija pitanja na koja Cave odgovara javno. Poslednje pitanje postavio mu je frontmen srpskog benda The Cave Dogs i Nick mu je dao neočekivani odgovor.

Nikola Krstić, frontmen beogradskog Nick Cave tribute benda “The Cave Dogs” predstavio mu se kao rokenrol osoba koja svira u tribute bendu već devet godina i priznao da pored toga što izvodi njegovu muziku, oblači se i ponaša kao on. Nakon svoje iskrene izjave, postavio je pitanje Caveu je li čuo za njihov bend i šta misli o njima, na što mu je ovaj odgovorio:

“Dragi Nik, nažalost, nisam bio upoznat do sada sa bendom Cave Dogs. Ali, pogledao sam vas na kanalu YouTube i moram da vam kažem da zvučite – jeb*** zastrašujuće isto kao ja i moj bend! Doveli ste gotovo do savršenstva moj odnos sa ‘God of Intonation’. U stvari, dok sam puštao ovu stvar sa kanala YouTube, Suzi, moja supruga, kada je zakoračila u sobu, rukama punih haljina, rekla mi je ovo: ‘Woow, dušo, pa stvarno zvučiš dobro’. Odgovorio sam joj: ‘Hvala, ali ovo nisam ja. Ovo su moji srpski imitatori’. Na to mi je ona rekla: ‘Uh, izvini’. Tako da, momci, očigledno je da radite nešto dobro. Takođe je u redu što si mi sugerisao da ne možeš da nađeš odgovarajuću košulju. Ako mi pošalješ svoju adresu, poslaću ti jednu svoju i jedno odelo, imam ih mnogo. Šaljem vam ljubav. Onaj drugi Nik”.