Zagrebačka inovativna i uzbudljiva instrumentalna četvorka Chui predstavlja naslovni singl s aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i njegov prateći video spot s neočekivanim završetkom.

foto: Chui promo
Singl i video spot za “Iz kapetanovog dnevnika” poseban je po tome jer priča priču o dolasku Chuija na planetu Zemlju kroz mnoge reference na popularni znanstveno-fantastični serijal “Star Trek”. Osim ispripovijedane priče o Chuiuj, singl metaforički govori i o ljubavi prema glazbi koju možda najbolje dočarava svima nam poznati “Star Trek” citat – “otpor je uzaludan”.

Za drugi singl s istoimenog albuma Chui su udružili snage s Mangrooveom (drugim sastavom frontmena i klavijaturista Tonija Starešinića), pa su tako korištena dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu je i Željka Veverec kao naratorica te free jazz saksofonist Vojkan Jocić uz sub dub baseve Konrada Lovrenčića i bubnjeve Ivana Levačića i Silvija Bočića.

Spot je animirao, snimio i režirao Dalibor Barić s kojim su Chui započeli suradnju na singlu “Pogledaj” i koji je zaslužan i za genijalnu naslovnicu albuma. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi koji je također radio mix i master, dok je za produkciju zaslužan sâm Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme.


Podsjećamo kako su Chui medijske stupce intenzivno nastavili puniti početkom listopada prošle godine, netom nakon objave aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i singla “Sila mi je” uz recenzije koje su sadržavale isključivo visoke ocjene i riječi hvale naših i regionalnih glazbenih kritičara. Upravo su s novim albumom dodatno pomaknuli granice jazz fusion glazbe i osvojili publiku svih dobnih skupina, raspoloženu za nešto svježe i drugačije, stoga ne čudi kako su se Chui s albumom “Iz kapetanovog dnevnika” našli i na brojnim domaćim i regionalnim top listama najboljih albuma u 2019. godini.