Kako je CHUI stigao na planetu Zemlju saznajte kroz novi spot-singl “Iz kapetanovog dnevnika”Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zagrebačka inovativna i uzbudljiva instrumentalna četvorka Chui predstavlja naslovni singl s aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i njegov prateći video spot s neočekivanim završetkom.

foto: Chui promo
Singl i video spot za “Iz kapetanovog dnevnika” poseban je po tome jer priča priču o dolasku Chuija na planetu Zemlju kroz mnoge reference na popularni znanstveno-fantastični serijal “Star Trek”. Osim ispripovijedane priče o Chuiuj, singl metaforički govori i o ljubavi prema glazbi koju možda najbolje dočarava svima nam poznati “Star Trek” citat – “otpor je uzaludan”.

Za drugi singl s istoimenog albuma Chui su udružili snage s Mangrooveom (drugim sastavom frontmena i klavijaturista Tonija Starešinića), pa su tako korištena dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu je i Željka Veverec kao naratorica te free jazz saksofonist Vojkan Jocić uz sub dub baseve Konrada Lovrenčića i bubnjeve Ivana Levačića i Silvija Bočića.

Spot je animirao, snimio i režirao Dalibor Barić s kojim su Chui započeli suradnju na singlu “Pogledaj” i koji je zaslužan i za genijalnu naslovnicu albuma. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi koji je također radio mix i master, dok je za produkciju zaslužan sâm Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme.


Podsjećamo kako su Chui medijske stupce intenzivno nastavili puniti početkom listopada prošle godine, netom nakon objave aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i singla “Sila mi je” uz recenzije koje su sadržavale isključivo visoke ocjene i riječi hvale naših i regionalnih glazbenih kritičara. Upravo su s novim albumom dodatno pomaknuli granice jazz fusion glazbe i osvojili publiku svih dobnih skupina, raspoloženu za nešto svježe i drugačije, stoga ne čudi kako su se Chui s albumom “Iz kapetanovog dnevnika” našli i na brojnim domaćim i regionalnim top listama najboljih albuma u 2019. godini.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva