Prvi Marvelov strip prodat na aukciji za rekordnu cenuSviđa ti se? Javi ostalima!

Prvi strip čuvenog američkog izdavača stripova Marvela prodat je na aukciji za 1,26 miliona dolara, što je rekordna cena za tu izdavačku kuću koja stoji iza Spajdermena, Iks-Mena ili Osvetnika, saopštila je aukcijska kuća Heritidž okšns (Heritage Auctions).


Kako Danas piše, radi se o prvoj epizodi serije „Marvel Komiks“ koja je izašla 1939, u izdanju Tajmli Komiksa (Timely Comics), što će kasnije postati Marvel. Kupac na nedavno održanoj aukciji je želeo da ostane anoniman.

„To je istorijska verzija istorijskog stripa. To je deka svih Marvelovih stripova bez koga nebismo imali sve te priče i sve te ličnosti", rekao je Ed Džaster potpredsednik aukcijske kuće.

Tokom 1960-ih podstaknut scenaristom Stenom Lijem, Marvel je kreirao superheroje koji su postali kultni i čije filmske adaptacije pune bioskopske dvorane širom sveta.

Ovaj broj jedan Marvel komiksa koji je u vrlo dobrom stanju koštao je 10 centi 1939. godine.
Cenom od 1,26 miliona dolara postao je najskuplji Marvelov strip ikad prodat na aukciji, ispred Amejzing Fantasi, broja 15, kada se prvi put pojavio Spajdermen, koji je prodat za 1,1 milion dolara 2011. godine.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva