Tri godine od odličnog debitantskog albuma, niški trio Prljave Sestre objavljuje novi singl i video za pesmu "Nova jutra" i najavljuje drugi studijski album "Najgore tek dolazi", koji će se zvanično pojaviti početkom 2020. godine u izdanju Pop Depresije i Kišobrana.

foto: Dida
Šta se promenilo tokom tri godine u životu Prljavih Sestara? Kreativno jezgro benda i dalje je tandem Petar Milosavljević - Miloš Pavlović. Dolazak Milana Miggieja Stoiljkovića na mesto bubnjara učinio je zvuk Sestara muzički zrelijim ali i razigranijim. Sve intenzivnija saradnja sa psihodeličnim pop sastavom Bohemija rezultirala je gostovanjem njenih članova (Dide, Janka i Mite) na snimanju i odlukom da Janko Džambas producira album.

"Nova jutra" je Petrova pesma, moćna i hipnotična, u slavu ljubavi, prirode i života. Nošena Miloševim glasom i niljangovskom gitarom, psihodeličnom atmosferom i moćnom ritam sekcijom sa raznim "Lorel Kanjon" aranžerskim ukrasima.

Album "Najgore tek dolazi" snimljen je tokom leta 2019. godine u studiju "Šamarčina" u Vrbasu kod Roberta Telčera, koji je bio inženjer zvuka ali i jedan od specijalnih gostiju na albumu. Dida (Bohemija) je autor spota za "Nova jutra".

Singl "Nova jutra" će od 16. decembra biti dostupan na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Apple music, Google Play...), a dostupan je i za besplatno ili "plati koliko želiš" preuzimanje na bandcampu.